3.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavce bo zastopal Matjaž Švagan, ki bo pobude naslovil kar na ...

Zasavce bo zastopal Matjaž Švagan, ki bo pobude naslovil kar na …

Med 16 državnih svetnikov, ki se ponovno vračajo na staro mesto, sodi tudi zagorski župan Matjaž Švagan, ki so ga zasavski elektorji izvolili za predstavnika lokalnih interesov Zagorje, Trbovelj in Hrastnika.

V sredini prejšnjega tedna so potekale volitve – najprej za predstavnike lokalnih interesov, teh je 22 in nato še predstavniki funkcionalnih interesov, ki jih v Državnem svetu predstavlja 18 posameznikov.

Kandidata za predstavnika lokalnih interesov sta za Zasavje bila Jasna Gabrič in Matjaž Švagan – več glasov elektorjev je prejel slednji. Med kandidati za svetnike pa je nastopil tudi Zoran Poznič. Med 18 predstavniki funkcionalnih interesov Zasavci ne bomo imeli »lokalca«, saj Poznič ni bil izvoljen.

Da je v Zasavju veliko težav, ki jih je potrebno reševati skupaj z državo, priznava novoizvoljeni svetnik. “Seveda bomo o tem na mojo pobudo razpravljali tudi v DS, a večino bomo reševali tako kot doslej, ko sem se z našimi pobudami in predlogi obračal neposredno na Vlado RS in posamezna ministrstva,” je za naš portal po izvolitvi dejal Matjaž Švagan in še obljubil: “Vsekakor pa se bom odzval tudi, če me bodo za pomoč prosili ali se s kakšnim vprašanjem name obrnili predstavniki Občin Trbovlje in Hrastnik ali kakšne druge zasavske organizacije, saj v DS zastopam interese vseh treh občin.”

Švagan in Poznič na volitve še danes in jutri

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...