-- OGLAŠEVANJE --

Zaradi vse več pretepov in pijančevanja so Hišo Zarja popolnoma zaprli

-- OGLAŠEVANJE --

Bivalni prostori v prenovljeni Hiši Zarja so od leta 2016 nudili začasen dom ljudem v stiski. Ob otvoritvi prenovljenih prostorov je v hiši bivalo 6 oseb. Septembra prejšnje leto pa sta se iztekli najemni pogodbi z zadnjima uporabnikoma. Zaradi ponavljajočih težav so hišo do nadaljnjega zaprli. 

“Zadnji dve najemni pogodbi z uporabnikoma v Zarji sta se iztekli 1. 9. 2023, ostale najemne pogodbe so potekle že prej,” nam je pojasnila Maja Kovač iz Občine Trbovlje. Za izpraznitev hiše so se odločili zaradi konstantnega vandalizma – uničevali so notranjo opremo, celoten objekt, povrh vsega pa so se ponavljala dejanja iz naslova kršenja javnega reda in miru s strani uporabnikov. V zadnjem letu so težave v objektu povzročali “neznani stanovalci”, ki za bivanje in uporabo objekta niso imeli dovoljenja. Tudi, ko so objekt izpraznili, poročajo na občini, je prihajalo do nepooblaščenih vstopov v stavbo, zato so okna in vrata zaprli z deskami.

Ko smo preverjali na lokalni policiji so nam povedali, da so z nemiri na območju Bevškega seznanjeni, a o natančni lokaciji in podrobnostih ne morejo govoriti. Da bi izvedeli, kaj se je dogajalo, smo informacije poiskali še na PU Ljubljana. Do objave prispevka nam niso odgovorili.

V planu Občine Trbovlje pa je obnova Hiše Zarja in to še v letošnjem letu, izvemo. Tako bo mogoča vselitev skupin uporabnikov, ki bodo za bivanje imeli pogodbo. Obnovili naj bi notranjost, posodobili opremo in vzpostavili nov sistem ogrevanja hiše.

FOTO: Hiša Zarja je postala dom

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --