11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZaradi spletne goljufije ob 2.000 evrov

Zaradi spletne goljufije ob 2.000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V začetku tedna sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je do sedaj neznani storilec poškodoval vhodna vrata ter povzročil škodo v vrednosti 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi.

Obravnavali so še eno poškodovanje tuje stvari, kjer je do sedaj neznani storilec poškodoval osebni avtomobil na več mestih ter povzročil škodo v vrednosti okoli 3.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi. Kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kjer vodijo postopek o prekršku.

Policisti so v tem tednu obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,42 mg/l in 0,37mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Obema je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper voznika vodijo postopka o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

Prvi dan v tednu so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru na območju Ljubljane. Policisti po vseh zbranih obvestilih izvedejo ustrezen ukrep.

Naslednji dan sum kaznivega dejanja spletne goljufije v katerem je oškodovanec oškodovan za 2.000 evrov. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil in bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Izgubo osebnih dokumentov na območju Zagorja ob Savi.

V sredini tedna poškodbo vozila zaradi padlega kamenja na cesti med Zagorjem in Litijo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V četrtek nepravilno parkirana osebna vozila na železniški postaji v Zagorju. Na vozili je bilo izdano obvestilo o prekršku zaradi 65. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Postopek z občanom, ki so mu zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek okoli 14. ure prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V torek okoli 10. ure so bili obveščeni o požaru na območju naselja Gabrovka. Še pred prihodom policistov na kraj so domačini pogasili ogenj, ki je nastal zaradi pregretja peči. Na kraju ni bilo ugotovljenih elementov kaznivih ravnanj.

Kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, kjer vodijo postopka o prekršku.

V sredini tedna dopoldan sum kaznivega dejanja poskusa velike tatvine v naselju Šmartno pri Litiji, kjer je nastalo okoli 50 evrov škode. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil.

Tatvino moškega gorskega kolesa. Sledi zbiranje obvestil.

Zvečer prometno nesrečo na območju Jevnice, kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v psa. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Prometno nesrečo oziroma povoženje divjadi.

Naslednji dan, okoli 15.30 je v Dragomlju prišlo do prometne nesreče, katero je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je vključeval na prednostno cesto pri tem pa izsili prednost vozniku, ki je peljal naravnost. Sopotnik v vozilu udeleženca se je lažje poškodoval. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

V naselju Litija so občanu zasegli vrečko in folijo s posušeno rastlino zelene barve, za katero se sumi da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Pozno zvečer so v naselju Litija in Mali Kostrevnici, pri kontroli prometa ustavili voznika osebnih vozil. V postopku je preizkus z alkotestom pri prvem pokazal rezultat 0.91, pri drugem pa 0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršiteljema je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njiju vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik

V četrtek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...