8.9 C
Trbovlje
torek, 21. marca 2023
ZON.siAktualnoZaradi poplavljanja Save zaprte številne ceste, gasilci ves dan na delu

Zaradi poplavljanja Save zaprte številne ceste, gasilci ves dan na delu

Zaradi narasle Save velja po podatkih Prometno-informacijskega centra popolna zapora cest Hrastnik – Zidani Most; Litija – Zagorje pri Spodnjem Logu; lokalne ceste Dolsko – Jevnica, Litija – Sava in Sava – Mošenik.

Po podatkih ARSO se Sava razliva v zgornjem in srednjem toku. Ponoči in v sredo zjutraj bo narasla Sava v spodnjem toku in na izhodu iz države dosegla približno 2.200 kubičnih metrov na sekundo.

Foto: Sonja Parkelj

Gasilci ves dan polne roke dela

Ob 20.49 je reka Sava prestopila desni breg v občini Hrastnik in poplavila regionalno cesto Hrastnik–Zidani Most. Cesta je do nadaljnjega v celoti zaprta za ves promet.

Ob 14.48 so gasilci PGE Trbovlje na Ribniku v Trbovljah odstranili drevesa, ki so ogrožala nadstrešek stanovanjske hiše.

Ob 14.40 je vozilo zapeljalo v vodo, ki se je razlila po cestišču med naseljema Sava in Mošenik, občina Litija. Posredovali so gasilci PGD Litija in PGD Sava, ki so vozilo potegnili na varno.

Ob 14.26 so gasilci PGD Hrastnik v Studencih v občini Hrastnik odstranili podrto drevo, ki je zajezilo strugo potoka.

Ob 14.21 so na lokalni cesti Lontovž-Kum v občini Trbovlje gasilci PGD Dobovec odstranjevali podrta drevesa.

Ob 11.18 so gasilci PGE Trbovlje Ob železnici v občini Trbovlje odstranili podrto drevje z lokalne ceste, da so delavci podjetja Elektro lahko popravili okvarjene električne napeljave.

Od 11.11 je na lokalni cesti Sava–Mošenik v Mošeniku v občini Zagorje ob Savi popolna zapora zaradi poplavljenega cestišča.

Ob 9.55 so gasilci PGE Trbovlje na Opekarni v Trbovljah zaprli ventil in na okvarjeni plinski jeklenki in jo varno shranili.

Ob 9.37 so v ulici Na Poti Franca Pušnika v Hrastniku gasilci PGD Hrastnik odstranili podrto drevje, ki je ogrožalo elektro napeljavo.

Ob 9.30 so na Kovku in Marnem v občini Hrastnik gasilci PGD Dol pri Hrastniku prekrivali strehe stanovanjskih objektov.

Ob 9.30 se je na lokalni cesti Klek–Planinska vas v občini Trbovlje sprožil zemeljski plaz, ki je ogrožal cesto. Občinske službe so si ogledale lokacijo plazu.

Ob 8.52 so gasilci PGE Trbovlje v Bevškem v Trbovljah s PVC folijo prekrili plaz, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Plaz so si ogledale tudi pristojne osebe občine.

Ob 8.31 je na Novem domu v občini Trbovlje veter poškodoval ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci PGE Trbovlje so ostrešje prekrili.

Od 8.00 je na območju občin Trbovlje, Zagorje ob Savi in Hrastnik močan veter na več mestih poškodoval elektro in telefonske napeljave. Delavci podjetja Elektro in Telekoma so napake odpravili.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X