1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.si1+1=2Zagorsko zastavo bo ponesel 1780 kilometrov

Zagorsko zastavo bo ponesel 1780 kilometrov

Prijatelj narave, Slovenije in športa - je zagorski župan napovedal Radovana Skubica, ki se v soboto odpravlja iz Triglava do makedonskega Koraba. Zraven pa bo ves čas nosil - kaj drugega kot zagorsko zastavo.

Projekt je občina Zagorje podprla, ker v ospredje postavlja človeka in naravo, “kar je jasno sporočilo naše občine” pove Matjaž Švagan na današnjem srečanju v čast Radovanu Skubicu – Hilariju.

radovan skubic (21)

“Sem otrok narave in živim zanjo” medijem pojasni Športnik pred podvigom, ki se bo zanj začel že jutri. Hilarij želi s svojim “zelenim” načrtom v ljudeh spodbuditi razmišljanje o naravi, o tem, da prenehamo z uničevanjem narave, pravi.

Začel bo na Triglavu

Pot iz 2864 metrov visokega triglava se bo nadaljevala do Geossa, naslednji podvig je na 1831 metrov visok hrvaški Sinjal. Svojo pešpot bo nadaljeval do Magliča (2386 m) v Srbiji, povzpel se bo na Bobotov Kuk (2523 m) nato še na Midor (2169 m) in na koncu potovanje zaključil z vzponom na Korab (2764 m) v Makedoniji.

Preberite tudi intervju z zagorskim ultramaratoncem.

radovan skubic (31)
Pot bo začel 25. junija na Triglavu, 30. julija pa zaključil na Korabu. V Zagorje se bo vrnil 3. avgusta in ob zagorskem prazniku 6. avgusta popotniško zastavo ponesel še na Čemšeniško planino.

Vso pot ga bo spremljala zagorska zastava in pisma namenjena predsednikom vlad držav po katerih bo potoval. Del sporočila, ki ga namenja vsem pa je – “Vaša ladja življenja pluje v napačno smer. Res zadnji čas je, da spremenite tok, ki vas nosi in pričnete živeti v sožitju z naravo, jo cenite in ohranjate …”

Pohodniški ultramaraton so podprli zeleni vitezi: Matjaž Švagan, Sandi Češko, Aleksandra Gradišek, Aleksander Mervar, Franc Jerič in Jože Prah.
Pohodniški ultramaraton so podprli zeleni vitezi: Matjaž Švagan, Sandi Češko, Aleksandra Gradišek, Aleksander Mervar, Franc Jerič in Jože Prah.

Ko bo svoje potovanje v Makedoniji zaključil, bo zastavo, ki je prepotovala vso to pot simbolično ponesel še na “kraljico zasavskih planin” kot je poimenoval Čemšeniško planino, tam pa ga bo znova pričakal župan in množica podpornikov.

Skubicev projekt za ohranitev zelenega planeta se začne v soboto, 25. junija točno ob 12. uri na Triglavu. Srečno Hilarij!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...