5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoZagorjani 10 let po smrti želijo Drnovška na znamki

Zagorjani 10 let po smrti želijo Drnovška na znamki

Pokojnemu predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku so bili Zagorjani vedno naklonjeni. Gre vendar za njihovega rojaka, someščana.

Zagorjani naklonjeni Drnovšku

Spomin na pokojnega predsednika Janeza Drnovška je v Zasavju še zelo živ.

Po vrsti idej, kaj vse bi lahko naredili na čast Drnovšku, so to izvedi le Zagorjani. Na pobudo župana Matjaža Švagana so po njem poimenovali park in tam postavili tudi doprsni kip nekdanjega predsednika.

Zgodba s parkom in kipcem je sicer še vedno na sodišču. Sin Jaša Drnovšek namreč ne želi, da bi park nosil očetovo ime, niti da bi v zagorskem parku stal njegov kipec. Čigava bo obveljala bo odločalo ustavno sodišče.

Slovesnost v spomin in poštna znamka

Matjaž Švagan

Prihodnje leto bo 10 let, kar je Janez Drnovšek umrl in njegovemu delu in življenju na čast zagorski župan predlaga, da se Zagorjana spomnijo na primeren način. “Bomo ostali skromni, kot je bil dr. Janez Drnovšek” je obljubil župan. Kakšno bo obeležje, bodo v Zagorju še premislili, večina svetnikov se je s predlogom župana, da se primerno poklonijo preminulemu predsedniku namreč strinjala.

Tudi Pošti Slovenije bo prvi mož Zagorja predlagal naj prihodnje leto dolgoletnega slovenskega politika postavijo na poštne znamke.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...