5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoZadnjo besedo bo imelo sodišče

Zadnjo besedo bo imelo sodišče

Revizija koncesijske pogodbe med Občino Litija in družbo Istrabenz plini ni dala jasnega odgovora ali je Mestna skupnost Litija dolžna plačevati fiksne stroške za ogrevanje športne dvorane ali ne.

Aleksander Kupljenik

Revizijsko poročilo, ki ga je pripravil Inštitut za javno finančno pravo iz Ljubljane je bilo včeraj predstavljeno na seji litijskega občinskega sveta.  Aleksander Kupljenik je med drugim povedal, da se je revizija nanašala na 11 vprašanj, ki jih je zastavila občina Litija med njimi tudi, ali je Mestna skupnost dolžna plačevati za njih sporne fiksne stroške. »Fiksni stroški niso samo cena investicije ampak so to vsi stroški, ki nastanejo pri izvajanju ogrevanja razen stroški energenta«, je poudaril in še »po prejšnji zakonodaji pogodba s posameznimi koristniki ogrevanja ni bila potrebna, po novem zakonu pa je.«

Po predstavitvi poročila je občinski svetnik in predsednik Mestne skupnosti Litija Dušan Hauptman ponovno poudaril, da je koncesionar neopravičeno zaračunaval stroške investicije sploh, ker po preteku koncesijske pogodbe oprema kotlovnice postane last občine in ne Mestne skupnosti. »Ker bi morala mestna skupnost v petnajstih letih plačati kar za dobrih 235.000 evrov za nekaj, kar ni in ne bo njena last smo se odločili, da preidemo na svoj vir ogrevanja. Razočarani smo tudi nad opravljeno revizijo saj njen pripravljavec od Mestne skupnosti ni zahteval nobenega dokumenta ali pojasnila. Prepričan sem, da bi bilo poročilo povsem drugačno, če bi ga naročila Mestna skupnost ali pa družba Istrabenz plini« je zaključil in še dodal, da bodo zadnjo besedo imeli organi pregona.

Litijski župan Franci Rokavec je po seji povedal, da koncesijsko pogodbo spremlja mnogo nerodnosti in težav, katere pa bodo skušali čim prej rešiti.

»V spor med Mestno skupnostjo in Istrabenz plini se občina ne bo vtikala poudarjam pa, da bo zelo narobe, če bo rešitev iz te situacije iskal vsak zase. V tem primeru ne bo zmagovalec nihče, zato je zdaj čas, da stopimo skupaj«.

Kljub vroči tematiki pa na včerajšnji predstavitvi revizijskega poročila ni bilo predstavnika družbe Istrabenz plini.

Odločili so! Obetajo se bojne razmere

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...