23.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoZadnja faza rekonstrukcije ceste Trbovlje-Hrastnik med poletnimi počitnicami

Zadnja faza rekonstrukcije ceste Trbovlje-Hrastnik med poletnimi počitnicami

Ministrstvo za infrastrukturo in občina Hrastnik sta prejšnji teden podpisala Sporazum o sofinanciranju rekonstrukcije državne ceste R1 – 221/1221 Trbovlje Hrastnik, na odseku Rinaldo Hrastnik. Gre za tretjo, zadnjo fazo rekonstrukcije državne ceste skozi sotesko Boben.

Na osnovi projektne dokumentacije, ki jo je izdelalo podjetje Ozzing d.o.o. Trbovlje, predmetna rekonstrukcija obsega modernizacijo ceste v dolžini 530 m, regulacijske ureditve, oporne in podporne konstrukcije, izgradnjo nadomestnega vodovoda ter urejanje ostale infrastrukture (TK vodi, KKS, javna razsvetljava).

Izbor izvajalca je zaključen, poročajo na hrastniški občini, izdelan bo natančen terminski plan pričetka in dokončanja del, predvideno pa je, da bi se dela, ki niso neposredno povezana z voziščem, pričela izvajati v maju, rekonstrukcija ceste pa naj bi potekala v poletnih mesecih v času šolskih počitnic.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...