19 C
Trbovlje
nedelja, 4. junija 2023
ZON.siAktualnoZa župana nič več! V igri za poslanca?

Za župana nič več! V igri za poslanca?

Hrastniški župan že lep čas odločno pojasnjuje, da s tokratnim mandatom zaključuje župansko kariero. “Zaključujem svoje delo v občini, vsaj kot župan” pravi Miran Jerič, ki ne želi biti niti predsednik kakšnega društva. V občini želi pomagati le kot zunanji opazovalec, kot svetovalec, ne kot funkcionar.

Njegovi odločitvi marsikdo v občini ne zaupa. Pravijo, da si bo tik pred volitvami gotovo premislil. A župan, vsaj kot je nam dejal, vztraja. Ali bo držalo kaj govori, bo jasno že prihodnje leto.

Z LDS-om na parlamentarne

Zaupal pa nam je, da ostaja član LDS in ne le to. Obstaja možnost, da bo z LDS-om nastopil na parlamentarnih volitvah prihodnje leto. “A bolj ne kot ja” negotovo zaključi.

Dolgoletni župan si želi, da bi njegovo mesto prevzel nekdo dober in sposoben. Svojega favorita ima, tudi najverjetneje bo nekoga podprl. Ne želi pa, da novi župan stoji v njegovi senci. Tako niti o podžupanskem mestu ne razmišlja, niti o vključitvi v občinski svet.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Dirka na Katarino – zaprte bodo ceste po Trbovljah

Jutri bo v Trbovljah potekalo tradicionalno tekmovanje športnih avtomobilov na Katarino, ki ga organizira društvo Magnet. Vabljeni na ogled dirke in razstave starodobnih vozil....
X