15.5 C
Trbovlje
torek, 17. maja 2022
ZON.siAktualnoZa telovadbo ni nikoli prepozno

Za telovadbo ni nikoli prepozno

Poslanstvo Društva Šola zdravja je, da skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe. Tako ohranjajo zdravje in povečujejo delež aktivnega prebivalstva, kar je zelo bistveno pri starejši populaciji, da čim dlje ostanejo gibčni in samostojni. Podpira jih tudi Ministrstvo za zdravje in njihov projekt predstavlja kot primer dobre praske.

Petindvajset članov se je v četrtek zbralo na športnem igrišču na Rozmanovem trgu v Litiji. Po skupni telovadbi na igrišču je predsednica društva Zdenka Katkič, podelila simbolična darila nekaterim članicam skupine Litija, katere so zveste od samega začetka skupine. Predsednica je skupaj s podpredsednico Bernardko Krnc in dvema sodelavkama prisotne seznanila z delovanjem društva in izpeljavo nekaterih dejavnosti v trenutnih razmerah.

Trenutno društvo ima registriranih 4836 članov, ki delujejo v 220-ih skupinah in v 83-ih slovenskih občinah. Povprečna starost članov je 69 let, posebnost pa je, da telovadijo zunaj, na prostem, na javnih površinah, na varni razdalji in ne uporabljajo nobenih pripomočkov. Zato so poudarili pomen jutranje vadbe “1000 gibov”, saj se je v korona času izkazala kot odličen primer preventive, saj v njihovih vrstah niso zabeležili nobenega primera okužbe s covidom-19.

V Zasavju deluje sedem skupin Šole zdravja, telovadijo v občini Litija, Šmartno pri Litiji, Trbovljah in Zagorju ob Savi. Lahko se jim pridružite tudi vi, kjerkoli po Sloveniji, ali pa ustanovite svojo skupino v bližini svojega doma. Če v vašem kraju še ni organizirana jutranja vadba “1000 gibov”, poiščite kontakt na njihovi spletni strani solazdravja.com.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Obravnavani nepošteno? Po 40 letih nenaden konec litijske futsal pravljice.

Litijski futsal klub FC Litija, eden najboljših pri nas, je izstopil iz tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS), saj menijo, da so jih...
X