2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZa petino manj kriminala, več le na področju "mamilarskih poslov"

Za petino manj kriminala, več le na področju “mamilarskih poslov”

Uspeh lanskega leta za zagorsko policijo je vsekakor upad kriminalnih dejanj, teh je bilo 20 odstotkov manj kot leto prej.

Kljub socialni stiski, ki je prisotna v revirjih, je v Zagorju v zadnjem letu pozitiven podatek, da je vse manj kriminalnih dejanj, ponosno poroča komandir PP Zagorje Damjan Gajšek, ki je vodenje postaje prevzel pred dvema letoma.

Manj družinskega nasilja, več drog

Da je zadovoljstvo prvega zagorskega moža v modrem še večje, so povečali tudi odstotek preiskanosti kriminalnih dejanj na dobrih 57 odstotkov. Največ dela imajo policisti s premoženjsko kriminaliteto, kar kaže deloma na to, da v kolikor bomo uspešnejši vsi, verjamem, da bo manj teh premoženjskih deliktov, bomo pa toliko bolj pozorni na gospodarski kriminalpojasni Gajšek.

Več težav so imeli policisti na področju prepovedanih drog, kar pa policisti ne pripisujejo porastu teh dejanj, temveč uspešni preiskanosti. “Se trudimo, da se osebe, ki preprodajajo prepovedane substance slej kot prej srečajo s organi sodstva”.

V letu 2015 in 2016 so v Zagorju imeli velike težave s kaznivimi dejanji družinskega nasilja, ki pa je z dobrim delom in sodelovanjem Centra za socialno delo in šol v zadnjem letu upadlo.

Budno policijsko oko na vseh večjih prireditvah

Porast policisti v Zagorju beležijo na področju kršenja Javnega reda in miru, na račun prometa in proizvodnje s prepovedanimi drogami in prekrškov z uporabo alkohola. In kljub temu, da je v Zagorju prireditev vse več, še doda komandir, so trudijo, da so te izpeljane z minimalnimi pripetljaji.

Za konec pa še pobuda komandirja: “Izpostavil bi, da policija preden se loti letnega načrta dela pozove lokalno skupnost, da poda svoje predloge, ki pripomorejo k sestavi načrta dela. Letos smo pobudo že predali na občino.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...