11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siAktualnoZa 25 tisočakov rudniško premoženje v občinsko last

Za 25 tisočakov rudniško premoženje v občinsko last

Na četrtkovi seji je tekla beseda tudi o ravnanju s stvarnim premoženjem Občine Hrastnik, ob čemer se spreminja popis parcel in nepremičnin. Razlog? Končno bo Občina lastnica objektov, katerih usoda je bila zaradi likvidacijskega postopkov RTH dalj časa pod vprašanjem.

Območje hrastniškega teniškega igrišča

Z RTH v likvidaciji je namreč hrastniška občina malodane vsakodnevno preverjala, kako je možno priti do nekaterih nepremičnin in ob tem je župan Marko Funkl dejal: “Našli smo daleč najbolj optimalno rešitev.” Gre za površine na območju Leše, kjer želimo graditi dom starejših obačanov, gre za kompresorsko postajo, prostore strelskega društva s pripadajočimi garažami, rudniški bunker, čebelarski dom, Mlakarjeva domačija, Dom delavske godbe in zemljišče pod teniškim igriščem, je navedel nekaj izmed teh, ki bodo po dolgotrajnih pogajanjih vendarle prenesene na lokalno skupnost.

“Dogovorili smo se, da Občina prevzame tudi dva objekta, ki sta bila sicer predvidena za porušenje – po prenosu lastništva jih lahko porušimo sami ali pa ju uporabimo za kak drug namen.”

Izpogajali kar 8-krat nižjo ceno od zastavljene!

Zasedanje hrastniških občinskih svetnikov 13. februarja 2020

Da so bila prizadevanja hrastniške občine več kot racionalna, dokazuje tudi dejstvo, da je bil dogovor glede odkupne cene trd oreh. A Občina Hrastnik ga je uspela streti in prvotnih 200 tisoč evrov za vse objekte in zemljišča zbila na 25 tisočakov. Zneski tovrstih prenosov v last lokalne samouprave bodo sicer po Funklovih besedah v sosednjih Trbovljah precej višji.

Po ocenah svetnikov, ki so se ob tej priložnosti oglasili, se je hrastniška občinska uprava izkazala kot dober gospodar, saj so rezultati odraz racionalnosti, ob novih pridobitvah pa se nekateri nadejajo tudi svetlejših možnosti za pridobitev prostorov za delovanje društev.

SORODNI ČLANKI:

Zgradili s samoprispevkom in prostovoljnim delom ob sobotah, zdaj pa bi država to razprodala

Dolgove bo treba odplačati!

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...