-- OGLAŠEVANJE --

Vse več tujcev je v Zasavju – in prvo oviro premagujejo z učenjem jezika

Migracije so del našega vsakdana. V zadnjih letih prihaja tudi v Zasavje vse več tujih državljanov iz drugih evropskih in neevropskih držav. Zasavska ljudska univerza si prizadeva premagati jezikovne, kulturne in socialne ovire z ponudbo različnih tečajev in eden od njih je "začetna integracija priseljencev". Prva točka so tečaji slovenščine.

-- OGLAŠEVANJE --

Z znanjem slovenščine do hitrejšega vključevanja v lokalno okolje

Govorimo o javnoveljavnem programu, ki je brezplačen za tujce, ki prihajajo iz tretjih držav. Od jeseni potekajo kar 4 skupine, in sicer dve v Zagorju in dve v Trbovljah. Priseljence vodijo izkušene predavateljice Sonja, Sonja, Katja in Tina.

Vsaka skupina prinaša svojo edinstveno dinamiko in kulturo, kar prispeva k bogastvu izkušenj za vse udeležence, pove predavateljica Tina Polajnar. Udeleženci so zadovoljni s programom, saj pridobivajo ključne jezikovne veščine, razširjajo socialno mrežo in se bolje vključujejo v lokalno okolje. Redno in vestno prihajajo na tečaj in zato tudi dobro napredujejo. Povratne informacije so zelo pozitivne, kar je njihova motivacija in spodbuda za naprej.

Vsako leto več tečajev za tujce

“Moja skupina je strnila, da je tečaj zelo uporaben in jim je pomagal tudi pri vključevanju v slovensko družbo. Nova znanja jim olajšajo življenje,” še poroča Polajnar, ki bo z njimi še nekaj ur programa. “Skupaj se bomo še učili, vedoželjno raziskovali, razširjali besedni zaklad, vadili govor in pisanje, na koncu pa vse skupaj strnili v celoto.”

V preteklem letu so na Zasavski ljudski univerzi skupaj izpeljali 12 tečajev slovenščine, vključili 132 priseljencev in opravili 570 ur pouka. Za opravljanje izpitov se je zanimalo preko 60 kandidatov.

Spomladi pa se začnejo nove skupine. Ker se mesta vedno hitro zapolnijo, vabijo zainteresiran, da že sedaj pridobijo informacije o tečaju in si zagotovijo prosto mesto.  Pokličite v Zagorje (030 366 778, Tina) ali Trbovlje (030 366 777, Valentina). Več na https://www.zlu.si/

INTERVJU: Imamo povsem dovolj, da uresničimo boljšo prihodnost za naše otroke in vnuke

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --