11.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.si1+1=2Vsako leto dodamo nekaj novega ...

Vsako leto dodamo nekaj novega …

Na začetku koledarskega leta je čas za analizo vsega narejenega v preteklem letu in pripravljanje letnih načrtov za novo, tekoče leto. Tudi v Zagorju ni nič drugače, kjer se te dni odločajo o zneskih, ki jih bodo namenili v tem letu za različne dejavnosti, tudi športne. 

Šport v Zagorju zavzema pomembno mesto, saj je zagorska dolina zibelka vrhunskih športnikov. Zato smo se o proračunu in športu v tem letu pogovarjali s Samantho Lovše, direktorico Zavoda za šport Zagorje.

“Na prvem mestu moram z velikim veseljem omeniti Športni park Proletarec kot prioritetni projekt letošnjega leta. Po letih pričakovanj in priprav bo letos zaživel obnovljen športni park. O njegovi pomembnosti govori že to, da ga zaradi njegove umestitve v prostor uporablja res širok spekter različnih generacijskih skupin, okoliške šole, vrtec, VDC, mladi in tisti malo manj mladi. Prva dela so stekla ravno v teh dneh in upamo, da se bomo čim prej razveselili prenovljenih površin.”

Glede ostalih dejavnosti Zavoda v letošnjem letu, je pravkar v pripravi podroben načrt za tekoče leto, tako z vidika plana vzdrževanja osrednjih športnih objektov v občini (Športna dvorana, Mestni stadion, Evropark…) kot tudi vseh programov in prireditev. Poleg tistih klasičnih, tradicionalnih prireditev kot so Tek po zagorski dolini, že tradicionalna izvedba ene od finalnih dirk Pumptrack pokalne serije Pumpaj Slovenija, počitniških programov in podobno, poroča Lovšetova, ki je odgovorna za zagorski šport. “Vedno iščemo nekaj novega, zanimivega in tako širimo področje svojega delovanja.”

Pred leti so v Zavodu začeli s programom aktivnih počitnic za najmlajše. Med drugim Počitniške šole plezanja, brezplačnih tečajev drsanja na zagorski Ledenki itd, ki so bili zelo dobro obiskani. V lanskem letu so tudi prvič predstavili aktivno športno počitniško varstvo. Interesa, še posebno za plezanje je veliko, tudi ko počitnic ni. Sicer pa se počitniški program stalno dopolnjuje in bogati z novimi zanimivimi vsebinami.

Zavod odlično sodeluje z ustanoviteljem, drugimi javnimi zavodi, šolami, športnimi društvi itd. Ta povezanost ima tudi obojestransko korist, saj Zavodu za izvedbo športnih programov primanjkuje ustrezno usposobljenega ali licenciranega kadra, ki pa ga športni klubi imajo, zato si pomagajo tudi na tem področju.

Praznovali četrt stoletja zagorskega športnega zavoda

Lani je Zavod praznoval petindvajseto obletnico delovanja. Ob tej priliki so na koncu leta prvič podelili priznanje najboljšemu športniku, športnici in športni ekipi v letu 2022. Želijo in načrtujejo, da prireditev s podelitvijo postane tradicionalna z željo po razširitvi kategorij prav zaradi širokega nabora odličnih športnikov.

Vztrajamo pri tem, da v okviru svojih kadrovskih in finančnih zmožnosti najdemo vedno nove vsebine in tako obogatimo športno ponudbo Zagorja, nam pove direktorica Samantha.

Obdobje covida je le še poudarilo pomen zunanje športne infrastrukture, dostopne vsem in zato so v luči investicij v športno infrastrukturo v občini v lanskem in letošnjem letu (Evropark, Proletarec) zadovoljni, saj bo močno obogatila že obstoječo ponudbo.

Občina Zagorje za področje športa v letu 2023 namenja skupno več kot 880 tisoč evrov, med drugim tudi za delovanje javnega zavoda Zavod za šport Zagorje in investicijo v športni park Proletarec.

FOTO: Začenja se celostna ureditev Športnega parka Proletarec

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X