21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoVrtec v Hrastniku po novem dražji

Vrtec v Hrastniku po novem dražji

Če bo hrastniški občinski svet danes potrdil nov sklep o določitvi cen Vrtca Hrastnik, bo ta za starše in za občino dražji.

Maja Petan

Tako bo polna cena za otroka od 1-3 leta, ki je v vrtcu od 6 do 9 ur namesto 407,51 evrov, po novem 456,27 evrov. Polne cene sicer nihče ne plača, najvišji odstotek je namreč 77 odstotkov, doplačilo do polne cene primakne občina.

Zakaj podražitve?

Odgovora ravnateljice vrtca Hrastnik Maje Petan o razlogih za podražitev nismo prejeli, komentirala bo šele po seji. Torej, ko in če bodo svetniki sprejeli vse, kar jim je predlagano. Podražitve in nova pravila, pa četudi povsem nesmiselna.

V gradivu za občinske svetnike so kot glavni razlogi za višje cene vrtca v Hrastniku navedeni stroški dela, ki naj bi bili višji za 10.574 evrov mesečno in pa materialni stroški, ki so povprečno mesečno višji za 3.148 evrov. V vrtcu Hrastnik višje materialne stroške utemeljujejo s povečano porabo čistil v enoti Dolinca zaradi specifičnega čiščenja talnih oblog, pranju hišnega perila, stroških pogodbenega dela zaradi bolniških odstotnosti in stroških strokovnega usposabljanja. Torej podražitev ne gre na račun višjega standarda ali bolj kakovostnega vzgojno izobraževalnega programa

Bodo otroke zaradi novega sklepa zbujali?

V sklepu, ki naj bi ga svetniki sprejemali, so zapisane tudi določbe, da naj bi otroci, ki imajo program od 4 do 6 ur, vrtec najkasneje zapustili ob 13. uri. Ali to pomeni, da bodo otroke, ki prihajajo ob 8. uri – teh je namreč največ in se iz popoldanskega spanca ob 13. uri še ne zbudijo – na silo zbujali?

V Hrastniku bodo tistim, ki bodo prekoračili 9 ur, kar je več kot je dovoljeno, zaračunali dodatno – razen v primerih, ko bosta oba starša prinesla potrdilo delodajalca o delovnem času in kraju zaposlitve, ki je oddaljena več kot pol ure. Prekoračitev poslovnega časa vrtca starši plačajo 10 evrov na uro.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...