21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportVrhunsko odigrana končnica prinesla zasluženo zmago

Vrhunsko odigrana končnica prinesla zasluženo zmago

RD Rudar – RK Drava Ptuj 31:29 (17:18)

Trbovlje, 18. 11. 2017 ob 19. uri, Dvorana Polaj (250 gledalcev); sodnika Murko in Pirc, delegat Štern

RD Rudar: Škrabar, Polanec 6, Sendelbah 2, Kozinc 1, Frece, Kocijančič 2, Radulovič, Hočevar 6, Dekovič, Žagar, Lenart, Draksler, Žibert, Setnikar 7, Kozole 7 (1); trener: Jaka Keše

RK Drava Ptuj: Rožman 5, Krasnič 2, Reisman 3, Maroh 2, Bračič, Gregorc 1 (1), Blažič, Polutnik, Budja 2, Falež, Bedrač, Koštomaj 8 (1), Krajnc, Žuran M. 3, Krabonja 3, Žuran S.; trener: Nikola Bistrovič

Sedemmetrovke: RD Rudar 1 (2); RK Drava Ptuj 2 (3)

Izključitve: RD Rudar 6 min; RK Drava Ptuj 10 min

V Dvorani Polaj je 18. novembra gostovala ekipa RK Drava Ptuj. Že pogled na lestvico (4. mesto) in dejstvo, da gre za lanskega prvoligaša, je nakazoval izredno zahtevno srečanje. Ko pa sta zaradi manjših poškodb morala odpovedati nastop na sobotni tekmi še Lenart in Novak, za Kranjca pa je verjetno sezona že zaključena, so verjetno v uspeh podvomili tudi največji optimisti.

Priložnost za mlade igralce

A trener Keše se skupaj z ekipo s tem ni strinjal. Mladi igralci, ki z redno vadbo čakajo na svojo priložnost, so bili postavljeni pred dejstvo, da stopijo v velike čevlje. In to so tudi storili. Izkušeni so potegnili, mladost jim je korektno sledila. Rotacija po zunanjih pozicijah ter nekaj počitka glavnih akterjev v obrambi, se je izkazalo za pravilno taktično zamisel trenerja Kešeta. V agresivni obrambi pa vztrajanje do konca, morda tudi na račun tretje izključitve stebra obrambe Setnikarja, ki je tokrat skupaj s Kozoletom odigral levji delež tudi v napadu. Mladi Hočevar se ni ustrašil zunanje pozicije, Dekovič se je prvič konkretneje preizkusil na krilu. Agresivna obramba Ptuja, velikokrat tudi na robu prekrška, ni zmedla živahnosti Kocijančiča na črti. Ko sta svoje dodala še Radulovič in Škrabar v vratih, uspeh nikakor ni mogel izostati.

Srečanje se je začelo izenačeno. Domači so vodili največ za dva zadetka, a so jih Ptujčani vedno ujeli ter tik pred iztekom polčasa tudi prehiteli (17:18). Visok rezultat polčasa, po ena izključitev na vsaki strani in po ena sedemmetrovka na vsaki strani potrjujeta precej neaktivno obrambo na obeh straneh.

Slika drugega polčasa je bila drugačna

Agresivna obramba na obeh straneh, posledično manj golov in več tehničnih napak je prineslo rezultat drugega polčasa 14:11. Prav zadnjih 8 minut je bilo ključnih za uspeh domačih. Strnjena obramba, zaklenjena vrata Škrabarja in glasna publika so prinesli zaslužen uspeh domače ekipe. Srečanje se je končalo z rezultatom 31:29, pri domačih sta se razigrala Kozole in Setnikar, ki sta zadela sedemkrat, pri gostih pa Koštomaj, ki je zadel osemkrat.

Zmaga je tokrat še toliko slajša, saj so po dveh minimalnih porazih in izjemno izenačenih tekmah domači fantje potrebovali potrditev, da igrajo in delajo dobro. To so dobili na najlepši možen način. Pred domačo publiko s požrtvovalno igro, predvsem pa izjemno hrabrimi posamezniki, ki so si upali prevzeti odgovornost. Odgovornost zase, za ekipo in za navijače.

V naslednjem krogu odhaja Rudar na gostovanje k prvo uvrščeni ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica. Tekma bo v soboto, 25. novembra, ob 19.uri, v OŠ Stična.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...