-- OGLAŠEVANJE --

Vila Park bo dražja, kot so predvideli. Kaj pa stanovanja?

-- OGLAŠEVANJE --

Naložba v novi stanovanjski blok, ki ga nasproti občinske stavbe v Trbovljah gradi Rudis, se bo zaradi podražitve osnovnih gradbenih materialov povišala, priznavajo na Rudisu. Koliko in kako bo to vplivalo na prodajo stanovanj, pa zaradi poslovne skrivnosti družbe ne razkrivajo. 

“Večji stroški surovin in energentov se odražajo v višjih cenah materialov in storitev. Nekateri osnovni gradbeni materiali so se v zadnjem letu podražili za več kot 100 odstotkov, kar vpliva na investicijsko vrednost objekta,” je o podražitvah, ki se v veliki meri kažejo v gradbenih projektih, povedal generalni direktor Rudisa Andrej Gorjup. 

Stanovanja bodo dali na elektronsko dražbo

Elektronska dražba stanovanj se bo odvila v jesenih mesecih.

Gradnja sicer vseeno poteka v skladu z roki. Novi stanovalci bi se tako v Vilo Park, kot so v Rudisu zaradi bližine parka pri občinski stavbi poimenovali blok, lahko vselili do konca leta. V maju so namreč dokončali betonski skelet stanovanjskega objekta, zdaj so na vrsti elektro in strojne inštalacije ter obrtniška dela. “Načrtujemo, da bodo vsa dela zaključena do konca oktobra letos in predaja stanovanj kupcem do konca leta,” je povedal Gorjup. 

V podjetju sicer pravijo, da je za nakup stanovanj kljub razmeram na trgu še vseeno precej interesa. “Vse interesente evidentiramo in jih bomo obvestili, ko bomo začeli s prodajo enot,” pravi Gorjup, ki je obenem napovedal, da bodo prodajo stanovanj izvedli z elektronsko dražbo.

Spomnimo, da bodo sicer v Vili Park poleg 23 dvosobnih, trisobnih in štirisobnih stanovanj v pritilužju še trije poslovni lokali. Pred elektronsko javno dražbo bo Rudis objavil prodajni katalog z opisom stanovanj, na spletni strani družbe pa bo objavljen datum javne dražbe s pogoji za sodelovanje.

Do konca leta tudi parkirna hiša ob policiji

Rudis bo na tem mestu zgradil parkirno hišo v treh nivojih.

V Rudisu kljub razmeram na trgu ohranjajo tudi načrte za gradnjo garažne hiše v neposredni bliži objekta Vila Park, zraven trboveljske policijske postaje. Tam nameravajo zgraditi parkirno hišo v treh nivojih s 27 parkirnimi enotami in ko je pojasnil Gorjup, so trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. 

“Z gradnjo bomo pričeli takoj po pravnomočnosti. Načrtujemo, da bi lahko objekt zaključili že do konca letošnjega leta,” je dejal Gorjup, ki je obenem priznal, da bosta povečana negotovost in rast cen na gradbenem področju vplivala na investicijsko vrednost objekta. “Oceno investicije bomo izdelali po izdelani projektni dokumentaciji za izvedbo gradnje s popisi,” je še pojasnil in dodal, da prodajne strategije za parkirno hišo še nimajo izdelane. 

SORODNI ČLANKI:

FOTO: V bloku nasproti občine tudi 4-sobna stanovanja, pod objektom pa garažna hiša

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --