-- OGLAŠEVANJE --

Veselje do znanosti

-- OGLAŠEVANJE --

Učenci osmih in devetih razredov dveh trboveljskih osnovnih šol, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in OŠ Tončke Čeč, ki so z dodatnim delom pokazali interes za kemijo, so se udeležili prireditve Veselje do znanosti, ki je bila 4. 12. 2014, na Gimnaziji Celje Center.

Na začetku je učence in mentorje pozdravil ravnatelj Gimnazije Celje – Center, profesor Gregor Deleja. Po zelo simpatičnem kulturno-glasbenem programu, z rdečo nitjo o svetlobi, se je z zelo zanimivim predavanjem predstavil osrednji gost letošnje prireditve, prof. dr. Samo Kralj, s Fakultete za naravoslovje in matematiko v Mariboru.

Tema predavanja je bila svetloba, opisana kot valovanje. Predavatelj je na poljuden in zanimiv način razsvetlil nekaj življenjskih procesov in dogajanj v zvezi s to tako zapleteno naravoslovno vsebino. Sledila je pogostitev učencev in udeležencev ter kratko druženje pred eksperimentalnim delom.

Trboveljski učenci so se udeležili treh delavnic in sicer Luminiscenca, Poskusi s plini in Uravnotežimo življenjsko energijo. V eksperimentalnem delu smo uživali vsi, tako učenci kot učitelji. Učenci so lahko spoznavali kemikalije, pline in snovi, ki so sicer na osnovnošolskem nivoju izobraževanja nedostopne. Spoznali so se s tako imenovanimi forenziki in njihovimi poskusi in kar nekaj učencev se je navdušilo za takšen poklic. Vse udeležence so pogostili, jim podarili koledarje in balone, napolnjene s helijem. Vse, kar so učenci ustvarili na delavnicah, pa so lahko odnesli domov. Bilo je poučno, zanimivo in zabavno.

Zapisala: Petra Vrtačnik Žveplan

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --