-- OGLAŠEVANJE --

“Ves čas se nekaj dogaja”

-- OGLAŠEVANJE --
Matjaž Borišek

Gasilska zveza Šmartno pri Litiji združuje skupno kar 1.124 včlanjenih gasilcev, nam pove Matjaž Borišek, predsednik gasilske zveze.

Letno se gasilci povprečno odpravijo na 30 intervencij. Vsako leto pomagajo pri naravnih nesrečah, požarih, dimniških požarih, pri prenosu ponesrečencev, prometnih nesrečah, …

In kateri so tisti najtežji trenutki, ki so našemu sogovorniku ostali v spominu? “Ena težjih intervencij je bil lanskoletni snegolom, pa požar stanovanjske hiše v Zavrstniku, intervencije pri prometnih nesrečah, …” se spominja Borišek.

Kviz gasilske mladine

Na prvi aprilski dan je pod okriljem Gasilske zveze Šmartno pri Litiji potekal 16. državni kviz gasilske mladine, katerega so se udeležili mladi gasilci iz vse Slovenije. “Kviz je razdeljen na pisni, ustni in praktični del. Naši pionirji iz PGD Kostrevnica so osvojili 1. mesto,” se pohvali predsednik zveze.

Kviz gasilske mladine

Tabor gasilske mladine

Tekmovanje je bilo eden večjih projektov letos, kmalu pa bodo začeli razmišljati o lokaciji letošnjega tabora gasilske mladine. “Vsako leto, kmalu po zaključku šole odpeljemo na tabor približno 40 mladih gasilcev. V lasti imamo 11 šotorov, tako, da otroci spijo v njih in ne v hotelskih sobah,” pojasni Borišek.

Gasilsko zvezo Šmartno pri Litiji sestavlja devet prostovoljnih gasilskih društev: PGD Jablanica, PGD Javorje, PGD Kostrevnica, PGD Liberga, PGD Primskovo, PGD Šmartno pri Litiji, PGD Štangarske Poljane, PGD Vintarjevec, PGD Zavrstnik.

“Ves čas se nekaj dogaja”

Jeseni pride na vrsto še tekmovanje v gasilsko – športnih disciplinah, v maju se gasilci udeležijo tradicionalne Florijanove maše, potekajo tudi operativne vaje na nivoju društev, enkrat letno izvedejo zvezno gasilsko vajo, … “Ves čas se nekaj dogaja,” naš pogovor z nasmehom zaključi predsednik gasilske zveze.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --