-- OGLAŠEVANJE --

Varna pot do vrtca tudi za najmlajše iz Pikapolonice

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Trbovlje bo za večjo varnost najmlajših v prometu do pričetka novega šolskega leta uredila varno pot do vrtca Pikapolonica. S tem se bodo tudi v tej enoti pridružili otrokom, ki varno pot do vrtca oziroma šole že imajo – lani so jo uredili do enote Barbara, v preteklosti pa do OŠ Ivana Cankarja, OŠ Trbovlje in OŠ Tončke Čeč. 

“Otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Predvsem zaradi njihove nepredvidljivosti je potrebno največ vložiti v preventivo. Za pot v vrtec je potrebno izbrati najvarnejše površine, namenjene pešcem. Otroci se o udeležbi v prometu največ naučijo iz opazovanja okolice, zato bodimo dober zgled našim najmlajšim,” poudarjajo na Občini Trbovlje. V preteklih letih so tako že uredili varno šolsko pot od Mercatorja do Zavarovalnice Triglav, rekonstruirali križišče pri OŠ Trbovlje, zarisali talne označbe na Majcenovi cesti in pri OŠ Tončke Čeč in uredili varno pot do vrtca Barbara. 

Z zarisom varnih poti želijo nadaljevati tudi v okolici enot Vrtca Trbovlje, prva bo torej na vrsti Pikapolonica. Varna pot bo zarisana z modro barvo, poleg tega pa bodo na novo zarisana parkirišča in ob uvozu na levi strani na novo urejeno tudi makadamsko parkirišče ter zarisana intervencijska pot. “Spodnje parkirišče se bo uredilo na način, da bodo za lažje in bolj optimalno parkiranje zarisane črte,” so še pojasnili na Občini in dodali, da vse to urejeno že sredi meseca.

SORODNI ČLANKI:

“Če se ljudje ne počutijo varne, se občina ne more razvijati”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --