31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV ŽIVO: Od ponedeljka dalje bodo ukrepi sledeči

V ŽIVO: Od ponedeljka dalje bodo ukrepi sledeči

Včeraj je bilo sicer opravljenih 5.198 PCR testov in 20.564 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 1.279 novih okužb. 7 dnevno povprečje okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 932 in je višje kot včeraj, ko je znašalo 917.

Govornica vlade je povedala, da se epidemija v Sloveniji ne umirja, direktor NIJZ pa je nanizal spodbuden podatek, da je bilo do danes skupno s prvim odmerkom cepljenih 300.000 oseb.

Maske obvezne v zaprtih prostorih, zunaj pa kadar ni mogoče vzdrževati razdalje 2 metrov

Pretresli smo vladni semafor, je povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Na mestu je, da se nočna omejitev gibanja umakne, je prepričan, odpirali naj bi se muzeji, knjižnice in galerije. Vsa brezkontaktna športna aktivnost. Odprle bi se, v rdeči fazi, tudi nekatere servisne storitve in trgovine ter tudi glasbene in plesne šole. Po novem bodo kadeti in mladina lahko trenirali, ponovno naj bi bila odprta smučišča z enakimi pogoji kot pred zaprtjem.

Točno dorečeni pogoji za ponedeljkovo življenje, bodo šele danes popoldan na Brdu pri Kranju. Trenutno naj bi bili v rdeči fazi, v kateri je dovoljeno tudi druženje in zbiranje do 10 ljudi.

V oranžni fazi bi se začel pouk tudi na fakultetah. V vseh fazah bodo spodbujali prostovoljno samotestiranje, je še dodal Poklukar in prav tako je sedaj iz rumene v oranžno fazo prešlo odpiranje teras in vrtov gostinskih lokalov. Omejitev gibanja med regijami se sprošča z oranžno fazo, v rumeni fazi celo sproščanje turističnih dejavnosti.

Poklukar: Naslednji teden cela Slovenija v rdečo fazo, nadaljnje tedne po regijah.

 

Dopolnjujemo …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...