-- OGLAŠEVANJE --

V zdravstvenem domu odpirajo nov Center, lokacija bo na trboveljski enosmerni

-- OGLAŠEVANJE --

Mesec september bo tudi prvi mesec delovanja Centra za krepitev zdravja, ki bo namenjen vsem prebivalcem Trbovelj oziroma uporabnikom ZD Trbovlje. V njem bodo delovali prehranski svetovalec, fizioterapevt, kineziolog in diplomirane medicinske sestre, vse aktivnosti pa bodo za uporabnike brezplačne.

Kaj je Center za krepitev zdravja?

Kot natančneje pojasni direktor ZD Trbovlje Denis Tomše: »CKZ Trbovlje bo deloval v sklopu programa “Krepitev zdravja za vse”, katerega poglavitni cilj je vzpostaviti nove strukture, ki delujejo v zdravstvenem domu ter podpirajo izvajanje integrirane preventive kroničnih bolezni in aktivnosti za zmanjševanje neenakosti v zdravju za vse populacijske skupine. Center za krepitev zdravja bo deloval kot samostojna enota v Zdravstvenem domu Trbovlje, ki bo povezoval tako strokovnjake kot zdravstveno vzgojne programe za vse populacijske skupine.«

Namen novega programa je, da odrasle osebe seznani s pomenom zdravega življenjskega sloga za ohranjanje in krepitev zdravja tudi za tiste, ki trpijo za kroničnimi boleznimi. V Centru naj bi izvajali različne skupinske delavnice in tudi individualna svetovanja – najbolj pogoste vsebine pa so zdrava prehrana, telesna dejavnost, zdravo hujšanje, krepitev duševnega zdravja otrok in odraslih, opuščanje kajenja ter krepitev življenja s sladkorno boleznijo.

Brezplačne aktivnosti, začetek delovanja na prvi šolski dan

Prav vse aktivnosti, še poudari Tomše, bodo za občane brezplačne. Center za krepitev zdravja bo imel svoje prostore na Ulici 1. junija 4, telovadnico pa na Šuštarjevi koloniji 41. Mnoge dejavnosti pa se bodo izvajale tudi na stadionu ali po drugih lokacijah po Trbovljah. Z delovanjem bo nov trboveljski center pričel prav na prvi šolski dan.

Za vse informacije lahko od 1.9. 2023 dalje pokličete na telefonska številko 030 424 003, ali pa posamezne strokovnjake na:

03 56 24 271 – diplomirana medicinska sestra

03 56 24 272 – kineziolog

03 56 24 273 – fizioterapevt

03 56 24 274 – prehranski svetovalec,

oziroma pišete na ckz@zd-trbovlje.si.

24-urna nujna zdravstvena služba nič več na urgenci

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --