-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju gimnazijci spoznavajo poklice na delovnem mestu

Institut za mladinsko politiko je koordinator projekta Senčenje na delovnem mestu, h kateremu je kot nosilka projekta najprej pristopila Občina Trbovlje, ki je k sodelovanju povabila še Občini Zagorje in Hrastnik.

-- OGLAŠEVANJE --

Projekt je gimnazijcem 3. letnika Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, ki sicer v sklopu izobraževalnega programa niso imeli predvidene obvezne prakse, omogočil pridobitev izkušnje na različnih delovnih mestih. Iz seznama ustanov in podjetij iz lokalnega okolja in širše, ki so se vključila v projekt, so si dijaki izbrali področje dela, ki jih je najbolj zanimalo in en delovni dan spremljali zaposlenega pri njegovem delu. To je zanimiva izkušnja, ki jim je omogočila, da so iz prve roke preverili, kako je opravljati določen poklic. V akciji so sodelovali različni zavodi, podjetja in institucije iz Zasavja, ki so odprle svoja vrata mladim.

“Hvala, ker skrbite za mlade in njihovo prihodnost in upam, da bomo sodelovali tudi v prihodnje,” je bilo sporočilo Nine Baš iz Veterinarske ambulante Trbovlje. Ob tem so iz Občine Trbovlje sporočili, da verjamejo, da mladim izkušnja olajša odločitev o nadaljnjem šolanju, in ravno zato so se odločili, da projekt podprejo in ga izpeljejo tudi v Zasavju.

Sorodni članki:

LJUBEZEN, STRPNOST, MIR – Zaključna prireditev in proslava ob dnevu državnosti

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --