-- OGLAŠEVANJE --

LJUBEZEN, STRPNOST, MIR – Zaključna prireditev in proslava ob dnevu državnosti

V četrtek, 20. junija, je Delavski dom Trbovlje (DDT) gostil zaključno prireditev in proslavo ob dnevu državnosti 2024, ki so jo organizirali v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje. Pod sloganom "LJUBEZEN, STRPNOST, MIR" so se zbrali dijaki, starši, profesorji, nekdanji dijaki ter upokojeni profesorji, da bi skupaj praznovali uspehe preteklega šolskega leta in počastili vrednote, ki jih povezujejo.

-- OGLAŠEVANJE --

Slogan je do zadnjega kotička napolnjeno dvorano DDT dodobra opomnil, da mir ni samoumeven, temveč je vrednota, za katero se je potrebno vsakodnevno truditi. Povezovalca večera, Alja Miklavčič iz 2. a in Nik Kreča iz 3. e, sta vodila program, katerega so oblikovali dijakinje in dijaki vseh letnikov ter smeri, tako splošne gimnazije, športnega oddelka, gimnazije in ekonomskega tehnika. “Posebna zahvala gre avtorici umetniškega recitala Kako rastejo drevesa?, Evi Lisec, ter dijakinjam in dijakom aktivnega državljanstva, ki so poskrbeli za državniški del prireditve,” so sporočili učitelji GESŠ Trbovlje.

V želji povezovanja in sodelovanja so gledalce s svojim nastopom razveselila različna društva in skupine iz lokalnega okolja. Pevski zbor Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje pod vodstvom profesorja Blaža Rojka se je združil z šolskim pevskim zborom GESŠ pod vodstvom profesorice Tjaše Judež. Kulturno društvo Zasavski country je z ritmi Avsenikove Golice in country pesmi prineslo pridih lahkotnega koraka, medtem ko je Kulturno društvo SC folklorna skupina Trbovlje navdušilo s predstavitvijo slovenskih ljudskih gorenjskih plesov. V obeh društvih delujejo bivši dijaki šole, kar je prireditvi pridodalo pridih nostalgije in navdiha za aktualne dijake.

Dogodek je bil predvsem priložnost, da šola podeli priznanja in nagrade izjemnim dijakom. Knjižne nagrade za najboljši učni uspeh v razredu so prejeli Jure Kreže iz 4. a, Katarina Jančič iz 4. c, Lara Bigman iz 4. e, Angelika Gorjup iz 3. a, Vito Vodušek iz 3 .c, Lea Jusić iz 3. e, Maša Neja Golob iz 2. a, Lea Gradišar iz 2. a, Tita Ranzinger iz 2. b, Lea Celestina iz 2. c, Nuša Neziri iz 2. e, Lina Pušnik iz 2. e, Tinkara Starina iz 2. f, Klara Jerman iz 1. a, Svit Šuligoj iz 1. c in Maša Hrušovar iz 1. e.

Posebna priznanja za dosežke na državnih tekmovanjih so prejeli Gašper Grašič iz 4. a za zlato priznanje na državnem tekmovanju iz psihologije, dijaško podjetje Planty, d. d., iz 4. e za priznanje za prvo mesto v okviru Moje podjetje v kategoriji najboljšega poročila ter Žiga Brinjevec iz 2. c za prvo mesto na Prvenstvu Slovenije v uličnem teku za srednje šole.

Za odličnost skozi celotno šolanje in vpis v zlato knjigo smo čestitali Lari Bigman iz 4. e, Vanji Hafner iz 4. a, Katarini Jančič iz 4. c, Alji Jeraj iz 4. c, Vesni Pikelj iz 4. a, Anji Prašnikar iz 4. a, Zali Sešlar iz 4. e, Filipu Sihurju iz 4. c in Kaji Vozelj iz 4. a.

Priznanje šole za uspešno štiriletno delo na šoli in izven nje so prejeli Jure Kreže iz 4. a, Julija Potrbin iz 4. c in Anja Prašnikar iz 4. a.

“Kljub temu da je za organizacijo letošnje zaključne proslave stal aktiv učiteljev filozofije, psihologije in sociologije ter svetovalna služba, so ključni prispevek k uspehu dogodka dali predvsem dijakinje in dijaki iz vseh letnikov ter smeri. Pri proslavi je sodelovalo okrog 50 dijakov šole, angažirali pa so se vsak na svojem področju, tako pa je bila proslava mozaik različnih talentov naših dijakov. Vsem nagrajencem in dobitnikom priznanj želimo še enkrat iskreno čestitati! Vsem pa želimo lepe počitnice, polne premisleka o tem, kako lahko vsak prispeva k ljubezni, strpnosti in miru v svojem okolju. Ob zaključku šolskega leta s ponosom na pretekle dosežke stremimo k prihodnjim,” so sporočili učitelji GESŠ Trbovlje.

Avtor fotografij: Matic Ležić, 2. a

Sorodni članki:

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --