-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju gasilski poligon s stolpom za reševanje iz višin

-- OGLAŠEVANJE --

Gasilci iz Trbovlje in Zagorja so skupaj pripravili projekt za gasilski poligon. Pa naj bo ta v Trbovljah ali Zagorju. Odločitev naj bi bila znana v kratkem.

Regijski poligon za urjenje gasilcev

Sandi Draksler

Gasilska zveza Slovenije načrtuje, da bi v 10 letih zgradili 17 regijskih poligonov za usposabljanje gasilcev. Poveljnik Gasilske zveze Zasavske regije Sandi Draksler je pojasnil kakšen poligon naj bi dobili: “Poligon naj bi omogočal vaje na stolpu za reševanje iz višin, vaje za notranje napade, delo z motorno brizgalno, vaje za tehnične nesreče, možnost izvedbe tekmovanj, …”

Polovico sredstev naj bi zagotovila regija, polovico gasilska zveza. Zgradili bi ga lahko v naslednjih 5 do 10 letih, še objasni Draksler.

V Zagorju pri Evroparku v Trbovljah pri helioportu

Na območju žage pri Evroparku bi z veseljem naredili prostor za gasilski poligon, zagotovi Matjaž Švagan, ki je prepričan da bi le ta lahko bil eden najboljših v Sloveniji. Tudi, če bo izbrana trboveljska lokacijo bo to velik pridobitev za Zasavje, še doda. Poligon bi v Trbovljah umestili pri pristajališču za helikopterje, na 2000 kvadratnih

metrih površine med pristajališčem in Trboveljščico. “Poleg tega pa se predvidevajo tudi površine za parkirišča in dovoz do poligona. Lokacija je ugodna zaradi bližine pristajalnega mesta za helikopterje, gasilskega doma (učilnice, ostala potrebna infrastruktura) in vodotoka. Ker projekt še ni narejen, je v tem trenutku preuranjeno govoriti o finančni strukturi” nam v obrazložitvi zapišejo na trboveljski občini. 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --