23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju čistili po krajevnih skupnostih in nabrali za več kot 6...

V Zagorju čistili po krajevnih skupnostih in nabrali za več kot 6 ton odpadkov

V letošnji čistilni akciji območja občine Zagorje ob Savi, ki je potekala zadnje dni marca, so delavci JP Komunala Zagorje iz zagorskih krajevnih skupnosti odpeljali kar 6,2 tone odpadkov, ki so jih krajani v krajevnih skupnostih zbrali v sklopu pomladanske čistilne akcije. Ta je potekala več dni, udeleženci pa so spoštovali ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, saj so čistili posamično ali v krogu svojih družin.

Naravo bodo obogatili s sadnimi drevesi

Letošnja pomladanska čistilna akcija v občini Zagorje ob Savi pa ni bila namenjena zgolj urejanju in čiščenju brežin, sprehajalnih poti, gozdnih površin, travnikov in drugih območij. Občina Zagorje ob Savi je namreč želela spodbuditi svoje občane, da obogatijo domače okolje z novimi zasaditvami avtohtonih medovitih sadnih vrst, kar bo v prihodnje omogočalo tudi samooskrbo s hrano.

Zato bodo prvi občani, ki so na naslov obcina.zagorje@zagorje.si posredovali datum in lokacijo čistilne akcije, nato pa še fotografijo s prikazom svoje udeležbe na akciji, dobili ekološko pridelane sadike sadnega drevesa v drevesnici Ocepek na Mlinšah. Te bodo lahko prevzeli že v naslednjih dneh. Vsi tisti, ki fotografij niso utegnili posredovati, imajo še čas do konca prihodnjega tedna. Prevzem sadik v drevesnici bo mogoč predvidoma do 11. aprila 2021.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč