-- OGLAŠEVANJE --

Posledice hude ure še odstranjujejo

V Turju večina poti že urejenih, gozdne poti še čistijo.

-- OGLAŠEVANJE --

Po neurju, ki je prejšnji ponedeljek prizadelo Hrastnik, se življenje v Turju, ki je utrpelo največ škode, počasi vrača v stare tirnice. Glavne prometne poti do stanovanjskih hiš so očiščene, tako, da imajo dostop zagotovljen večji del stanovalcev Turja, nekaj težav imajo še nekateri lastniki vikendov na tem območju.

Turje-vodišek

Hišo ogroža smreka

Še vedno pa nekaj posledic ostaja vidnih. Nad Vodiškovo hišo je neurje še poslabšalo stanje dreves, ki so že pred tem ogrožala hišo. »Ena smreka, ki nas ogroža, je točno nad hišo, ena pa se je zadnjič zrušila 2 metra stran od hiše,« razlagajo Vodiškovi. Občino na problem gozda in dreves, ki so v neposredni bližini njihove hiše, opozarjajo že 15 let.

A gozd ni v lasti družine Vodišek, zato se mora gozdar o poseku dogovoriti z lastnikom. »Nekaj dreves, ki so bila po neurju nevarna, smo že uspeli odstraniti, ostala pa bomo očistili in uredili v prihodnjih dneh,« pravi predstavnik Zavoda za gozdove Slovenija Andrej Kovač. Kovač še dodaja, da čiščenje gozdnih poti, ki jih je prizadelo neurje, še poteka.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --