17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoPosledice hude ure še odstranjujejo

Posledice hude ure še odstranjujejo

V Turju večina poti že urejenih, gozdne poti še čistijo.

Po neurju, ki je prejšnji ponedeljek prizadelo Hrastnik, se življenje v Turju, ki je utrpelo največ škode, počasi vrača v stare tirnice. Glavne prometne poti do stanovanjskih hiš so očiščene, tako, da imajo dostop zagotovljen večji del stanovalcev Turja, nekaj težav imajo še nekateri lastniki vikendov na tem območju.

Turje-vodišek

Hišo ogroža smreka

Še vedno pa nekaj posledic ostaja vidnih. Nad Vodiškovo hišo je neurje še poslabšalo stanje dreves, ki so že pred tem ogrožala hišo. »Ena smreka, ki nas ogroža, je točno nad hišo, ena pa se je zadnjič zrušila 2 metra stran od hiše,« razlagajo Vodiškovi. Občino na problem gozda in dreves, ki so v neposredni bližini njihove hiše, opozarjajo že 15 let.

A gozd ni v lasti družine Vodišek, zato se mora gozdar o poseku dogovoriti z lastnikom. »Nekaj dreves, ki so bila po neurju nevarna, smo že uspeli odstraniti, ostala pa bomo očistili in uredili v prihodnjih dneh,« pravi predstavnik Zavoda za gozdove Slovenija Andrej Kovač. Kovač še dodaja, da čiščenje gozdnih poti, ki jih je prizadelo neurje, še poteka.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...