-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah za začetek šole pripravljajo presenečenje, ampak …pssssst

-- OGLAŠEVANJE --

V osnovnih šolah in vrtcih tudi poleti ni dolgčas. Zvoke hodnikov polnih učencev zamenjajo glasovi orodja, ki pridno pripravljajo prostore na novo šolsko leto. Tako bodo septembra poleg učencev tudi šole in vrtci prežeti s svežo energijo in pripravljeni na dogodivščine, ki jih prinaša osvajanje novih znanj. V Trbovljah se obetajo nove garderobne omarice, prenovljene učilnice za tehniko in digitalno ustvarjanje.

S tem namenom bodo v vseh osnovnih šolah in vrtcu opravljena tekoča vzdrževalna in sanacijska dela ter generalno čiščenje vseh prostorov. V jeseni bodo tako v trboveljskih vrtcih, kot smo že poročali, male nogice cepetale po obnovljenem parketu v enoti Mojca in Barbara ter zamenjanih talnih oblogah v enoti Ciciban, kar bo pripomoglo k večji varnosti najmlajših. V enoti Ciciban bodo prenovljene sanitarije med igralnicama 1 in 2.

Na Osnovni šoli Tončke Čeč bodo zamenjana vrata učilnic v zgornjem nadstropju, obnovili se bodo tlaki v dveh manjših učilnicah ter nameščene bodo dodatne klopi v hodniku pritličja. Na Osnovni šoli Ivana Cankarja bodo zamenjane garderobe za prvo triado, obešalnike bodo namestile omarice, eno učilnico bodo opremili z novo opremo. Učilnica za tehniko in tehnologijo, hodnik v kletnih prostih in spodnje stopnišče bodo deležni sanacije sten in novega sloja barve. Na Osnovni šoli Trbovlje se bo na matični šoli staro gospodinjsko učilnico preuredilo za delo z učenci prve in druge triade, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč. Preurejen bo kabinet tehnike za individualno delo z učenci. Da bo vsak par čeveljčkov imel svoj prostor, bodo dokupili šolske garderobne omarice. Na podružnični šoli Alojza Hohkrauta bodo prebarvana vrata zbornice, kuhinje in učilnice, kjer gostijo vrtec.

Nekaj novega v smeri sodobnih tehnologij

Sodobni tehnološki trendi zahtevajo prilagodljivost, napredek in inovacije. Hitra rast novih tehnologij skoraj pričakuje, da se že kot otroci popolnoma potopimo v svet računalništva. Prebiranje knjig in iskanje informacij v knjižnicah so do neke mere zamenjale audio knjige, kindle in brskalniki. Pisanje raznih pisnih nalog, sodelovanje med učenci poteka preko računalnika. Pretekli dve leti, zaznamovani s korona virusom, sta pokazali, da je tehnologija izredno pomembna komponenta pri ohranjanju vsaj kančka normalnosti, v drugače nepredvidljivem času. Pouk na daljavo je omogočil ohranjanje urnika in stik s sovrstniki in učitelji. Da bi se izkoristilo potenciale tehnologije tudi izven izrednih razmer in na bolj zabaven način se bo v naslednjih letih učencem omogočil dostop do najsodobnejših znanj s področja elektrotehnike in robotike, so obljubili na Občini Trbovlje. Na Osnovni šoli Trbovlje bodo v kratkem pričeli urejati učilnico z računalniško podprtimi tehnologijami, ki bo zaživela v naslednjih treh letih. Učenci se bodo spoznavali z različnimi stroji za digitalno ustvarjanje. Odprl se bo zanimiv in zabaven prostor, ki bo omogočal, da bodo otroci svojo domišljijo uporabljali in izražali v digitalnem svetu.

“Pred nami je torej aktivno pripravljanje na novo šolsko leto, ko bo šolske hodnike znova napolnil otroški smeh. Za učence ob pričetku šolskega leta pripravljamo tudi presenečenje. Kaj, pa še ne razkrijemo,” skrivnostno navržejo na trboveljski občini.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --