31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.si1+1=2V šolo so šli, ko je bilo Zasavje "črno", zdaj, ko je...

V šolo so šli, ko je bilo Zasavje “črno”, zdaj, ko je “rdeče” šole zaprte!

Nov dan v Zasavju v znamenju novih protestov, tokrat ne le v Trbovljah, angažirali so se občani treh zasavskih občin in pozivajo vse enako misleče, da se ob 17. uri odpravijo na sprehod – v Zagorju na ploščad, v Trbovljah na stopnice pri DDT in v Hrastniku na dvorišče pri osnovni šoli. 

“kradejo otroštvo in mladost”

Včeraj je več stoglava množica svoje mnenje izrazila najprej na sprehodu po trboveljskih stopnicah nato pa še z odločnim vzklikanjem in korakanjem po trboveljskih ulicah. “Hočemo šolo”, “Šole ne damo”, “Kompa nočmo, v šolo hočmo” je bilo slišati. Nadaljevali bodo, dokler ne bodo otrokom izborili pravico do izobraževanja, je dejala ena od protestnic.

VIDEO: Posnetki včerajšnjega shoda (kliknite na besedilo)

“Otrok še nimam v šoli, prišla sem nuditi podporo, saj se skrajni čas, da smo glasni in povemo, da imamo dovolj.” je svojo prisotnost pojasnila mlada mamica. Protesta ali bolje rečeno sprehoda, sta se udeležila tudi upokojenca iz Trbovelj. Pravita, da takšnega kaosa v državi ne pomnita in sočustvujeta z mlajšimi in starejšimi otroki, ki jim “kradejo otroštvo in mladost”.

V Trbovljah pa odmeva tudi incident, ki se je pripetil ponoči na stavbi družbe Heliks, ki je v lastništvu vidne članice SDS in sekretarke na zdravstvenem ministrstvu Trboveljčanke dr. Alenke Forte. Nekdo je s sprejem narisal kljukasti križ. Povezave med protestniki in storilcem nismo uspeli najti, so pa vandalizem ostro obsodili tako na občini kot tudi mnogi na družabnih omrežjih.

Zasavje je rdeče, otroci doma. Ko je bilo črno, so šli v šole.

Še toliko bolj v prid protestnikom in z veliko črno piko Vladi velja dejstvo, da so zasavski otroci šli v šole v trenutku, ko je Zasavje po covid številkah bilo obarvano črno, ko pa so se številke spet popravile in je Zasavje “rdeče” so za njih šole zaprte.

Zasavske štiri občine imajo trenutno, glede na covid sledilnik 539 aktivnih okužb. od tega kar 213 Litija, 125 Zagorje, Hrastnik 108 in Trbovlje 92.

Covid sledilnik, zadnji dostopni podatki.

Če bi se odločali danes, bi v Zasavju šole in vrtce zaprli

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...