today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoV Radečah imenovali nadzorne odbor in svete javnih zavodov ter podjetij

V Radečah imenovali nadzorne odbor in svete javnih zavodov ter podjetij

Prejšnji teden je v Radečah potekala 2. redna seja Občinskega Sveta Občine Radeče, na kateri so potrdili mandat nadomestni članici Manji Plut, imenovali nadzorni odbor občine, volilne komisije, svete javnih zavodov podjetji in skupščino podjetja CEROZ, na koncu pa izbrali še prejemnico priznanja Ivana Pešca. 

Izbrani tudi nadzorniki občine

Občinski svet Občine Radeče je potrdil imenovanje članov v Nadzorni odbor Občine Radeče, ki ga v tem mandatu sestavljajo: Jožefa Novak, Tanja Bolte, Matej Adamič, Štefanija Mlakar in Valentin Medved.

Radeški svetniki so sestavili tudi člane volilne komisije, ki ji bo predsedoval Igor Karlovšek, njegov namestnik bo Martin Povše, kot člani pa še: Mitja Strniša, Valentin Grahek, Igor Bervar, Vida Mesar, Marko Prnaver in Suzana Hočevar.

Odbor za gospodarstvo, kmetijstvo, okolje, komunalno dejavnost, turizem, občinsko premoženje in finance bodo sestavljali: Rok Zahrastnik, Tomaž Novak, Peter Mlakar, Urša Renko, Mirko Bervar in Janja Ribič. Za predsednico Odbora za gospodarstvo, kmetijstvo, okolje, komunalno dejavnost, turizem, občinsko premoženje in finance je predlagana Marija Imperl.

Odbor za družbene dejavnosti, socialno politiko in delo z društvi bo deloval v naslednji sestavi: Manja Plut, Breda Šuligoj, Miran Prnaver, Helena Bregar Šramel, Franc Gros, Igor Klanšek in Anja Gospodarič. Predsednica odbora bo Manja Plut.

Delo v Komisiji za statutarna in pravna vprašanja bodo poleg predsednika Draga Klanška, do leta 2026 opravljali še: Drago Klanšek, Urška Renko, Milan Prnaver, Helena Bregar Šramel, Špelca Imperl, Lovro Volf in Petra Breznikar. Nadzorni svet Javno podjetje Komunala Radeče bo sestavljen iz naslednjih članov: Marija Imperl, Adil Mušinović, Zoran Čulk in Drago Kozinc.

Svet javnega zavoda knjižnice Laško bo predstavljala Maja Ralca, svet zavoda Celjskih lekarn pa Renata Jelič. Javni zavod osnovna šola Marjana Nemca Radeče – svet zavoda bo deloval v naslednji sestavi: Maja Čepič Žnidar, Metka Čulk in Helena Kink. V svetu javnega zavoda Glasbene šole Laško bo deloval Rok Železnik.

Javni zavod kulturno turistični rekreacijski center Radeče, svet zavoda: Anton Lipoglavšek in Tomaž Novak. Predstavnica Radeč v Svetu lokalnih skupnosti Centra za socialno delo Celje bo Doroteja Jazbec. V svetu javnega zavoda Zdravstveni dom Radeče bodo v trenutnem mandatu delovali: Simon Žnidar, Andreja Burkelc Klajn, Jacinta Doberšek Mlakar in Zoran Čulk.

Na seji Občinskega sveta so bili potrjeni tudi člani programskega sveta Družbe za kabelski in komunikacijski sistem (KRS) so: Matjaž Šuligoj, Miran Podlesnik, Zvone Dornik, Polona Šmrgut in Zdravko Bregar. Člana sveta Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti bosta Aleš Breznikar in Žan Bregar.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bo sestavljalo naslednjih devet predstavnikov iz Radeč: Danijel Hiter, Tomaž Knavs, Ambrož Karlovšek, Franc Zorec, Alojz Kmetič, Rado Mrežar, Zoran Špringer, Ludvik Kos in Franc Titovšek. V senatu za pritožbe zoper delo policistov bo aktiven Simon Bolte. V skupščini podjetja Ceroz bo interese Radeč zagovarjala Marija Imperl.

Priznanje Ivana Pešca

Na skupščini so izbrali tudi predloge za priznanje kasneje prejemnico priznanja Ivana Pešca, ki ga Občina Radeče nameni tistim, ki s posebnimi dosežki in uspešnim delovanjem na področju kulture prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in popolnejšemu življenju občanov ter so pomembni za razvoj in ugled Občine Radeče. Priznanje za leto 2023 prejme Katja Čeč.

Janez Prešiček:“Vesel, da se tokrat podeli priznanje nekomu mlajšemu. Komisija je bila enotna glede potrditve.”

Na srečanju šestih posavskih županov Radečan razkril, kaj bo z denarjem od loto dobitka

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...