-- OGLAŠEVANJE --

Na srečanju šestih posavskih županov Radečan razkril, kaj bo z denarjem od loto dobitka

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Radeče je v včerajšnjem dopoldnevu gostila tradicionalno srečanje županov regije z uredniki, novinarji, predstavniki medijev in vseh ostalih, ki skrbijo za ažurno obveščenost občanov o občinskih dogajanjih. Župani šestih občine regije Posavje, kamor so umeščene tudi Radeče, so predstavili večje projekte preteklega leta in napovedali, čemu bo namenjen proračunski denar v letu 2023.

Fasada na Domu kulture, sanacija plazu, nov pločnik, prvi koraki za novo stanovanjsko naselje

Kot peti zapovrstjo med posavskimi župani je prvi mož Občine Radeče Tomaž Režun navedel, da se je v jesenskih mesecih preteklega leta začela izvedba sanacije plazu Žebnik, za katerega so strokovnjaki na tem področju ocenili, da je med desetimi največjimi (najbolj razsežnimi) v državi in ki je s finančnega vidika eden največjih projektov v zgodovini radeške občine.

Režun, ki je nastopil svoj tretji županski mandat, je znotraj svoje predstavitve dejal: »Ponosen sem. Smo majhna občina, res je. Ko si sam v pisarni in študiraš, si želiš povezati ljudi,« ni skrival zadovoljstva, kakšnega občuti, da ga prinesejo majhne, a prav za povezovanje in za lepšanje (tudi lajšanje) bivanja v lokalni skupnosti, pomembne geste, h katerim uspešno pristopajo denimo preko obdarovanja občanov v starosti nad 80 let, obdarovanja najmlajših in z omogočanjem prevozov za starejše.

Za Domom kulture, kjer je regijska novinarska konferenca tudi potekala, je ob občinskem prazniku 2022 že bila prva faza energetske sanacije, v sklopu prav tega projekta pa se bo letos izvedla še energetska sanacija Zdravstvenega doma Radeče.

Vse bolj zaokroženo podobo dobiva tudi območje na Dobravi, kamor bo umeščenih slabih trideset novih stanovanjskih objektov – v ta namen so do sedaj uredili meteorno kanalizacijo in vodovodni sistem z izgradnjo novega vodohrana.

Omenil je še vzpostavitev povezovalne poti med Hotemežem in Vrhovim, rekonstrukcijo pločnika ob ulici V Gaju, izgradnjo novega pločnika ob državni cesti ter ureditev ceste proti Magolniku.

Spomladi rezultati prihodka na račun radeškega milijonarja

Režun je spomnil, kako je prav v času okrog novega leta pred tremi leti odmevala novica, da je bil v Radečah vplačana dobitna loterijska srečka in kot se je izkazalo, jo je vplačal radeški občan. Kako je Občina Radeče unovčila ta nepričakovan, a dobrodošel prihodek, bo jasno že kmalu. »Ta denar smo imeli na strani,« je povedal Režun, ki je tudi tekom nestabilnih razmer zadnjih let večkrat poudaril, da je znesek nedotaknjen na bančnem računu, in razkril: »Občani in tudi sam loto-srečnež bodo spomladi veseli nove pridobitve – obnovljenega atletskega stadiona, v sklopu katerega bo steza dobila novo sintetično prevleko, urejeno bo odvodnjavanje, popravljeni pa bodo tudi nekateri radiusi in iztek za šprinte.«

Naložbe: Kaj bo še zaznamovalo leto 2023?

Prosvetni dom Vrhovo (energetska sanacija) mimo katerega poteka državna cesta

V letošnjem letu Občina Radeče namerava skupaj s partnerji obnoviti t.i. Simončičevo hišo pod radeško šolo ter preko projekta POJNT spodbujati izvajanje podjetniških vsebin, namenjenih osnovnošolski mladini.

V sodelovanju z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo je za 2023 načrtovana še sanacija glavne državne ceste skozi Vrhovo, urediti nameravajo tudi prehod za pešce čez regionalno cesto pri trgovskem centru Spar Radeče.

V luči energetske krize in tudi siceršnjega spodbujanja raba obnovljivih virov energije Občina Radeče, po tem, ko so fotovoltaične celice nameščene že na stavbi Komunale Radeče, radeške športne dvorane in Zdravstvenega doma Radeče, napoveduje preboj na tem področju – s pospešenim postavljanjem sončnih elektrarn na javnih objektih.

Za tiste, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika, odprta ambulanta v Radečah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --