12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.si1+1=2V podjetništvo že trboveljski osnovnošolci

V podjetništvo že trboveljski osnovnošolci

Vse več praktičnih znanj v šole, v Trbovljah že v osnovno šolo.

Učenci višjih razredov so se pod okriljem podjetniškega krožka, ki ga je organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Trbovlje preizkusili v poklicih kamnosek, kuhar ter natakar.

To so poklici, ki so deficitarni, pove Teja Urbanija iz območne zbornice, kjer so se prijavili na občinski razpis za spodbujanje podjetništva in s prejetimi sredstvi učence OŠ Ivana Cankarja in OŠ Tončke Čeč spoznali z lokalnimi podjetniki.

Kamnosek Karli Hren

Prvi del krožka so izvedli že spomladi, ko so učenci z mentorjem, lokalnim obrtnikom kamnosekom Karlijem Hrenom pripravili sončni uri. Uri sta nared, umerili pa jih bodo učenci s svojimi mentoricami na šoli, ko bodo določili najbolj primerno lokacijo in bosta tako uri ostali na šoli.

Trboveljski učenci so pokazali veliko zanimanja za gostinski poklic, zato so v prejšnjem tednu naredili dve skupini, ki sta pripravili dunajski zrezek in ocvrti krompirček, za posladek pa sladico iz drobljenca in sladoleda s čokoladnim ter sadnim prelivom. Gorazd Bigman iz Gostilne Bigman je učence naučil priprave hrane in postrežbe. Vse kar so ustvarili in postregli, pa so lahko tudi sami pojedli.

Tako učenci kot učiteljice Jerica Rajšek, Sabina Potrbin in Nataša Jelen so bili s projektom izjemno zadovoljni in navdušeni nad “super izkušnjo” kot je zadevo opisala Rajškova.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...