20.3 C
Trbovlje
petek, 11. junija 2021
ZON.siAktualnoV Litiji enostavno do potrdila o cepljenju, testiranju in prebolevnosti

V Litiji enostavno do potrdila o cepljenju, testiranju in prebolevnosti

Občina Litija se je na pobudo Vlade RS vključila v pomoč pri izvajanju postopkov za pridobivanje Digitalnega zelenega potrdila o cepljenju, testiranju in prebolevnosti COVID-19. Uslužbenci občinske uprave bodo na cepilnem mestu ZD Litija sprejemali vloge za pridobitev mobilne identitete smsPASS in s tem pripomogli k zagotovitvi enostavnega dostopa do pridobitve varne elektronske identitete. Občina bo s tem razbremenila zdravstvene delavce in uslužbence upravnih enot.

Torej, vlogo za pridobitev smsPASS lahko oddate na cepilnem mestu Zdravstvenega doma Litija, v času izvajanja cepljenja.

Mobilna identiteta smsPASS je način prijave v SI-PASS, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev.

Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Za uporabo smsPASS potrebujete mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon).
Vse nadaljnje postopke v zvezi z izdajo smsPASS izvajajo pristojni državni organi.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....