33.2 C
Trbovlje
sreda, 23. junija 2021
ZON.siAktualnoV Hrastniku ena od šestih slovenskih točk Evropske komisije

V Hrastniku ena od šestih slovenskih točk Evropske komisije

S 1. majem 2021 je začelo po vsej EU delovati 424 točk EUROPE DIRECT. Točke bodo odgovarjale na vprašanja o EU v živo, po spletu ali po telefonu. Njihove storitve bodo brezplačne. Poleg Kopra, Novega mesta, Maribora in Murske Sobote bo Europe direct tudi v Hrastniku.

Namen točk je, da lokalnemu prebivalstvu tudi v manjših krajih približajo politike in vrednote EU ter ga seznanjajo z aktualnim dogajanjem EU, denimo na področju boja proti COVID-19, spodbujanja okrevanja s svežnjem NextGenerationEU ter področju zelene in digitalne preobrazbe evropske družbe in gospodarstva. Z informacijami bodo posameznikom, podjetjem in organizacijam pomagale tudi prek povezovanja z drugimi mrežami EU, ki delujejo v Sloveniji.

»Točke EUROPE DIRECT so pomemben most med Brusljem in lokalnim okoljem, ki prebivalcem pomagajo bolje spoznati EU ter izkoristiti pravice in priložnosti, ki jih EU ponuja,« pravi vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerše. »Veselim se že, da bom sodelovala na dogodkih po Sloveniji, prisluhnila mnenjem in predlogom občanov in da bomo soustvarjali  prihodnost Evrope.«

Točke bodo prirejale dogodke in sodelovale na lokalnih prireditvah. Po šolah bodo izvajale interaktivne predstavitve o EU in priložnostih EU za mlade.  Pomembno vlogo bodo imele pri spodbujanju dialoga in participativnih dogodkov, kot je konferenca o prihodnosti Evrope. Lokalne medije bodo obveščale o aktualnih evropskih vsebinah, zanimivih za lokalno okolje. Obenem bodo Evropski komisiji pomagale spremljati odziv na evropske politike v regijah.

KRC Hrastnik bo do leta 2025 skrbel za evropsko točko, ki bo pokrivala celotno Zasavje, delovala pa bo v Mladinskem centru Hrastnik.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...