-- OGLAŠEVANJE --

V centru letos večje spremembe

-- OGLAŠEVANJE --

Prostor pred trboveljsko pošto letos čakajo večje spremembe. V ta namen ima občina Trbovlje v proračunu rezerviranih 520.000 evrov.

520.000 evrov rezerviranih za ureditev

Jasna Gabrič

PGD projekt je že izdelan in gradbeno dovoljenje je pridobljeno. Projekt faze PZI je v izdelavi. Občina pa je za izvedbo projekta kandidirala za nepovratna sredstva.

Na očitke na zadnji seji občinskega sveta, da gre za pretirano ‘razsipavanje’ denarja za polepšanje zelenice, je županja Jasna Gabrič odgovorila, da ne gre za polepšanje, ampak za temeljito ureditev: “prostor bomo uredili tudi pod zemljo, saj tu poteka mravljišče vodov, starih več kot 30 let; tudi parkirišča se pogrezajo.”

Dovoz bodo razširili

Poleg obnove obstoječega parkirišča je načrtovan prostor za parkiranje koles z nadstreškom in polnilnica za električna kolesa. Predvidena je tudi razširitev obstoječe dovozne ceste med objektoma trgovine DM in pošto.

Brežina pred pošto je zasnovana kot park kulture s šestimi kulturnimi točkami, namenjenimi počitku in predstavitvi kulturnikov. Na sredini brežine bo locirano širše stopnišče z vmesnimi podesti in kiparskim izdelkom, monolitom na večjem podestu. Diagonalno po brežini je predvidena klančina za premagovanje višinske razlike gibalno oviranim osebam in vsem obiskovalcem. Ob vznožju brežine sta predvidena dva digitalna oglasna panoja, pravijo na občini Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: V Trbovljah nov prostor za druženje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --