-- OGLAŠEVANJE --

Uspešno zaključeno! Zdaj že nove priložnosti za zamudnike

Lanskega septembra so s svojim šolskim letom pričeli tudi v Zasavski ljudski univerzi (ZLU). Začeli so izvajati tečaje slovenščine in jih v prejšnjem tednu uspešno zaključili.

-- OGLAŠEVANJE --

“Ob začetku smo si zastavili cilj – omogočiti udeležencem, da usvojijo slovenski jezik skozi inovativne in učinkovite metode učenja,” so sporočili iz ZLU in se pri tem zadali jasno vizijo – ustvarili so okolje, kjer so se udeleženci počutili motivirane in vključene v proces učenja. Tečaje so skrbno načrtovali in prilagodili potrebam različnih skupin, za katere so pripravili tečaje v septembru, januarju, marcu in aprilu, ob tem so poudarili, da “so vsi tečaji bistveno pripomogli k izboljšanju jezikovnih spretnosti udeležencev in z zadovoljstvom lahko poročamo o uspehu naših tečajev in zadovoljstvu udeležencev. Njihov napredek in pozitivne povratne informacije so za nas največja nagrada”. Velik izziv, kot so sporočili iz ZLU, jim je predstavljala jezikovna raznolikost udeležencev, ki so prihajali  iz Alžirije, Azerbajdžana, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Egipta, Indije, Jamajke, Kosova, Kube, Libanona, Severne Makedonije, Poljske, Romunije, Rusije, Srbije, Španije, Tajske in Ukrajine. Posebno zahvalo pa on tem namenjajo vsem štirim predavateljicam, in sicer Sonji Lukančič, Katji Podbregar, Sonji Gutman in Tini Polajnar.

Tečaje je uspešno zaključilo 59 udeležencev

180-urni tečaj slovenskega jezika je redno obiskovalo 59 udeležencev, ki so dosegli tudi uspešen zaključek. Nekateri so se odločili celo za preverjanje znanja preko izpitov, kjer so po podatkih ZLU dosegli dobre rezultate. Še dodatni tečaj so organizirali preko projekta Temeljne kompetence in dva “Slovenščina kot drugi in tuji jezik” v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje, Območno službo Trbovlje, kjer je 26 udeležencev je uspešno zaključilo tečaj, ki jim bo izboljšal kompetence za boljše zaposlitvene možnosti.

Inovativne metode učenja

Pri “pouku” so predavateljice uporabljale inovativne metode, ki pomagajo udeležencem, da se jezika naučijo hitreje, učinkovitejše in z večjim veseljem. Uporabili so interaktivne igre in naloge, ki pomagajo pri izboljšanju slovničnih spretnosti in besednega zaklada, pomagali so si tudi z aplikacijami za učenje jezika in s spletnimi orodji, ki udeležencem omogočajo, da vadijo kjerkoli in kadarkoli. Zelo radi so delali v skupinah, kar spodbuja govorjenje in socialno interakcijo ter veliko pozornosti namenili učenju v kontekstu resničnih situacij. Spoznali so tudi slovenske kulturne znamenitosti, običaje, praznike, kulinariko.

Iz ZLU so sporočili še, da so bili udeleženci s tečaji izjemno zadovoljni. Edisona je ob tem zapisala: “Tečaj je bil odličen. Naučila sem se veliko koristnih veščin za delo in življenje. Hvaležna sem, ker mi je tečaj zelo pomagal. Ko sem začela hoditi, nisem poznala nobene besede v slovenščini, zdaj pa razumem veliko”.

Fernando je dejal: “Učiteljica ustvari zelo dobro okolje, veliko je tudi zabavnih trenutkov, hitro pridobite osnovno besedišče in način delovanja jezika”.

Svoje odtise je zbral tudi Oleksandr, ki je povedal, da je bilo učiteljičine pozornosti dovolj za vse in da je po tečaju lahko komunicirati v vsakdanjih situacijah ter Fatima, ki je dodala, da tečaj priporoča vsem tujcem, saj jezik potrebujejo za življenje in delo v Sloveniji.

Vabijo k vpisu v nove tečaje

Za vse, ki si želijo bolje vključiti v slovensko družbo in bolj samozavestno komunicirati v slovenskem jeziku, spoznati nove ljudi in ustvariti nove prijateljske vezi ali se pripraviti na izpit iz znanja slovenščine, bo Zasavska ljudska univerza že jeseni razpisala nove tečaje iz slovenščine ter izpite iz znanja slovenskega jezika na vstopni in osnovni ravni.

Zainteresirane vabijo, da se jim pridružijo in izboljšajo svoje jezikovne spretnosti v prijetnem okolju. S prijavo na tina.polajnar@zlu.si ali klic na 030 366 778 si lahko svoje mesto že zagotovijo, prijave so namreč že odprte.

Sorodni članki:

Hura, počitnice! Zasavska ljudska univerza pripravlja delavnice za otroke

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --