-- OGLAŠEVANJE --

Uspešni zasavski plavalci in plavalke

-- OGLAŠEVANJE --
Od petka do nedelje je bil bazen Tivoli prizorišče Zimskega državnega prvenstva za dečke in deklice.
V konkurenci 180 najboljših plavalcev z normami iz 23 slovenskih klubov so vidno vlogo odigrale tudi plavalke trboveljskega Rudarja. Kar 10 medalj in 6 priznanj v mlajšem letniku so si izborile naslednje plavalke: Ariana Agrež, Pia Zore, Mojca in Špela Oberžan, Inja Zupančič ter Noemi Borišek. Najuspešnejša je bila Ariana, ki si je v šestih nastopih priborila ravno toliko nastopov v finalih in ravno toliko medalj. Konkurenco je pokorila v disciplinah 100 in 200 prosto, 200 in 400 mešano ter 200 delfin, medtem ko je bila na 50 delfin tretja. Malenkost za njo po osvojenih medaljah ji je sledila Pia, ki je slavila na 200 hrbtno in 800 prosto, bila druga na 400 prosto ter tretja na 50 hrbtno. V borbi za najvišja mesta je bila tudi na 100 hrbtno, a je bila z najboljšim rezultatom v predtekmovanju, zaradi, po mnenju sodnikov napačnega obrata, diskvalificirana. Velja pa poudariti, da je Pia mlajši letnik v kategoriji, zato imajo njeni dosežki še večjo težo.

Do stopničk in tretjega mesta je pripravala tudi Mojca Oberžan, ki ji je v zadnjih metrih uspel podvig na 200 delfin. V tej tekmi se je v mlajšem letniku izkazala sestra Špela z osvojitvijo tretjega mesta. Špela pa je bila še boljša, druga, v mlajšem letniku na 100 delfin. V finala sta se uvrstili tudi Inja in Noemi, prva je bila četrta v mlajšem letniku na 200 prosto in 200 mešano, Noemi pa je osvojila šesto mesto na 100 in 200 prsno. Velja omeniti tudi nastope štafet, kjer so bile plavalke vse do zadnjega v borbi za stopničke, a so ure pokazale  uvrstitve na nehvaležno četrto mesto v vseh treh štafetah (4×200 prosto, 4 x100 prosto in 4 x100 mešano). V štafeti 4 x 200 prosto jih je delila le pičla sekunda do tretjega mesta.
Kakorkoli, plavalke so se z nastopi zelo izkazale in dokazale, da je uspeh mogoč le s trudom in odrekanjem. Upamo lahko le, da odločevalci o športu spoznajo, da se športna dediščina v Trbovljah ohrani in nadgradi z normalnimi pogoji za treniranje, ne pa da klubu, v primeru zaprtja bazena v Hrastniku, grozi prenehanje delovanja.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --