0.6 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoUroš Stoklas končal dirko

Uroš Stoklas končal dirko

Dirka po Ameriki (RAAM) je ultramaratonska preizkušnja, polna pasti. Vsak kolesar mora imeti dobro mero športne sreče, da pride na cilj. Uroš Stoklas je letos žal ni imel. Bolečine v vratu so postale tako hude, da nadaljevanje poti enostavno ne bi bilo več varno. Zato se je ekipa odločila, da odstopi od dirke.

Bolečine v vratu so bile prehude

Več informacij na FB strani Uroša Stoklasa.

“Včerajšnji dan se je začel uro po polnoči z začetkom naslednje etape iz Duranga proti Pagosa Springsu, preko dveh prelazov Bayfield (7.794 čevljev) ter najvišjo točko RAAMa, prelaz Wolf Creek Pass na višini 10.857 čevljev (cca. 3.290 m.n.v.). 

Pogosta poškodba tekmovalcev na RAAM-u imenovana “Shermerjev vrat”, ki se je pojavila tretji dan dirke, se je stopnjevala in četrti dan, tik pod prelazom Wolf Creek, so bile bolečine prehude; dirke predvsem iz varnostnih razlogov, navkljub veliki želji in dobri fizični pripravljenosti, ni bilo več mogoče nadaljevati. Poleg medicinskih pripomočkov in zdravil smo poskušali tudi z menjavo kolesa, da bi spremenili držo in premagali zadnjih devet milj do vrha prelaza. Na naše veliko razočaranje tudi to ni pripomoglo k zmanjšanju bolečin. Vsem navijačem, ki so spremljali to najtežjo dirko na svetu se zahvaljujemo za vso podporo, lepe želje in pozitivno energijo,” je sporočila Uroševa ekipa.

Uroš Stoklas in ekipa pred začetkom RAAM.

SORODNI ČLANKI:

Preizkušam meje, kaj vse lahko telo zdrži

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?