today-is-a-good-day
9.9 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoUmetna inteligenca, Orleki in Jernej iz Mi2 - le kaj je nastalo...

Umetna inteligenca, Orleki in Jernej iz Mi2 – le kaj je nastalo …

Skladbo ‘Moja Boginja’ so Orlek posneli leta 2004 in je izšla na albumu ‘Orlek Express’ v istem letu. V zadnjih 20 letih je skladba dobivala mnogo drugačnih oblek in podob, saj z originalom Orlek nekako niso bili zadovoljni. Za nov studijski posnetek ‘Moje Boginje’ pa so Orlek pripravili še eno presenečenje – k sodelovanju so povabili Jerneja Dirnbeka iz Mi2, ki je odpel nekaj kitic skupaj z Vladom Poredošem. 

Ker so Orlek skupaj že 35 let, originalni avdio posnetki nekaterih skladb, ki so nastali nekateri še v prejšnjem tisočletju, morda niso najboljši in najlepši, zato so Orlek v zadnjem času na novo posneli in izdali že nekaj priredb svojih skladb – tako je novo verzijo dobila že ‘Adijo Knapi’ pa ‘Na Kum’ in ne čisto njihova ‘Vinska trta’. Tokrat pa so na novo posneli 20 let staro ‘Mojo Boginjo’.

Da moramo na Orleke računati tudi v prihodnje, pa dokazujejo tudi z novim videospotom, ki so ga naredili s pomočjo umetne inteligence. Niso prvi, niso zadnji, so pa za sedaj eni od redkih slovenskih glasbenikov, ki so se poslužili tega načina izdelave spota, ki ga je zanje naredil Žan Križnar.

Po tem VIDEU boste mislili, da je salsa doma v Zagorju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...