-- OGLAŠEVANJE --

Turistični boni: bomo v Zasavju presegli pol milijona evrov?

-- OGLAŠEVANJE --

Po podatkih Finančne uprave RS (Furs) je bilo do sredine maja v Zasavju unovčenih slabih 440.000 evrov turističnih bonov, ki so pričeli veljati 19. junija 2020. Na ravni države je bilo sicer do sredine junija unovčenih 2 milijona turističnih bonov v skupni vrednosti slabih 284 milijonov evrov, oziroma 80 odstotkov vrednosti vseh “izdanih” bonov. 

Kar zadeva bone BON21, ki jih lahko porabimo za turizem, v gostinskih lokalnih ali denimo za nakup knjig, učbenikov ali delovnih zvezkov, je bilo od 16. julija lani do sredine junija letos unovčenih prav tako dobra 2 milijona bonov v vrednosti slabih 143 milijonov evrov. Podatkov za te bone Furs po občinah ne spremlja, saj če ste denimo bon unovčili v Mladinski knjigi v Zasavju, se znesek unovčenega bona prišteje matični družbi s sedežem v Ljubljani. 

Porabljeni turistični boni v zasavskih občinah do sredine maja letos
Občina Število unovčenih bonov Vrednost unovčenih bonov (v evrih)
Litija 379 52.750
Hrastnik 377 58.948
Trbovlje 82 6044
Zagorje ob Savi 1782 296.336
Radeče 154 23.693

 

“Če govorimo o turističnih bonih, pa so bili ti v največjem številu unovčeni na Obali, na Gorenjskem in v termah,” pojasnjujejo na Fursu in dodajajo da so bili na omenjenih destinacijah boni povečini unovčeni v hotelih, medtem ko so “v Zasavju turistični boni povečini unovčeni v planinskih kočah, turistični kmetiji, mladinskem prenočišču in v drugi obliki bivanja na prostem.”

Turstične bone in BON21 imate sicer čas koristiti do konca meseca.

SORODNI ČLANKI:

Za več kot četrt milijona evrov unovčenih bonov samo v Zagorju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --