13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoTrije zasavski pari iskreno o poroki

Trije zasavski pari iskreno o poroki

Jure in Tanja pa še en Jure in Saša ter Tara in Adin. Trije zasavski pari, ki so se eden drugemu zaobljubili pred kratkim. In kaj je bil razlog?

Bistvo članka naj bi bilo, koliko Zasavcev se je v zadnjih letih poročilo, a se je ustavilo že na začetku. Upravne enote namreč ne vodijo porok po prebivalcih temveč po kraju dogodka. Zato se je razpletlo malo drugače …

Poiskali smo tri zasavske pare, ki so se poročili pred kratkim in jih povprašali o razlogih za poroko. Vas zanima?

Jure in Saša Skerbinek

Trboveljčana Saša in Jure sta se poročila predlani oktobra. Velik pomp okoli poroke jima ni pomemben, bistvo poroke je bil njun sin Aleks – “da se vsi pišemo enako …” iskreno pove Saša in z nasmeškom doda: “pa še en razlog več za fešto”. Povabila sta prijatelje in ožje sorodstvo, poročila sta se v Laškem.

In Sašo vprašamo še, kaj ji poroka pomeni? Po dolgem oklevanju odgovori, da gre za “fino” stvar, ki je kar nekako samoumevna, ko imaš enkrat otroke.

Sončna sobota, 20. avgusta lani bo dan, ki bo za vedno ostal v spominu Zagorjanov Tare in Adina. “Večina ima poroko za nekaj nepotrebnega, nekaj v kar »vržeš denar« in za nepotreben kos papirja. Midva pa ne. Za naju poroka predstavlja globlji pomen” sta opisala svoj romantičen pogled na sklenitev

Adin in Tara Aljaf Buljubašič

zakonske zveze. Poročila sta se na gradu Bogenšperk, nikakor pa poroke ne vidita kot potrdilo, njuna poroka ima večji pomen, zaljubljeno pripovedujeta.

Poroka Hrastničanov Jureta in Tanje se je uresničila, zaradi Tanjine želje iz otroštva. Usodni da sta dahnila lani septembra v Rimskih Toplicah. Na poroko, kot pravi Tanja, gledata kot na dokaz ljubezni.

 

Jure in Tanja Kralj Jovan

V Zasavju največ porok v Trbovljah

Največ porok v zadnjih treh letih so imeli v Trbovljah, kar 73, najmanj v Hrastniku 31.

Čeprav porok morda ni veliko, so se pa letos že zgodile tudi v vseh treh občinah, v Trbovljah že tri, prav tako v Zagorju. Ena pa v Hrastniku.

V Hrastniku so pred dvema letoma imeli 16 porok, v Trbovljah 40 in v Zagorju 22. Se je pa število porok v Zagorju lani povečalo, na 33, v Trbovljah pa zmanjšalo na 30. V Hrastniku se je lani poročilo 14 parov.

 

Fotografije: Osebni arhiv mladoporočencev

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...