11.1 C
Trbovlje
petek, 23. februarja 2024
ZON.siAktualnoTrboveljski Štilček v roke Leonardu DiCapriu?

Trboveljski Štilček v roke Leonardu DiCapriu?

Štilčki so nekakšni trboveljski Oskarji, ki imajo v domačem prostoru velik sloves. Gledališčniki brez težav napolnijo dvorane, občinstvo pa vsakič nestrpno pričakuje naslednje Štilčke. 

Devetnajstič zapored!

Tam namreč že mesec dni potekajo intenzivne priprave na tradicionalno zabavno prireditev Štilček. Letos bodo to nenavadno, iz kratkih skečev sestavljeno, v posebno rdečo nit povezano predstavo odigrali že devetnajstič zapored!

Dobrodošli pri Štilčkovih doma – vol. 19

Do sedaj smo videli že različne koncepte – od cirkusa, do avtobusa, popeljali smo se čez države sveta, zgodovino uporabe Štilčka, letos pa nas bo na odru Doma Svobode pričakala družina Štilček, pojasnjujejo člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje.

Brituf, čakalne vrste v trgovini, kitajska restavracija, taksistka, Lososi …

»Skeči, ki smo jih pripravili letos, obravnavajo različne aktualne probleme, kot tudi vsakdanje situacije, v katerih se bo publika zagotovo prepoznala. Takšne točke najbolj »zažgejo«, o nekaterih točkah ljudje govorijo po več let,« pove režiserka letošnje predstave, Katra Kozinc. Glede podrobnosti pa gledališčniki ostajajo, tako kot ponavadi, skrivnostni.


»Naša razširjena družina Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje ni popolna, je pa ravno takšna, kot jo člani potrebujemo za uspešno pripravo tako zahteve predstave, kot so Štilčki. Vsak ima svojo zgodbo, svoje težave, svojo nalogo, svoje muhe. Vsi imamo napake, ampak ko smo skupaj se res ujamemo. Vsi vemo, kdo nikoli ne zna teksta, kdo ima doma oblačila, ki bi prišla prav za kakšen skeč, kdo vedno zamudi na vajo. Ko je čas za Štilčke stisnemo zobe in damo vse od sebe. V prvi vrsti zaradi dolžnosti do zveste publike, ki se iz leta v leto veča in predvsem zaradi nas samih. Če delaš s srcem to ni težko.« (Tjaša Šuligoj)


Bo Štilčka letos dobil Leonardo DiCaprio?

»Seveda Štilčki niso samo priložnost, da se od srca nasmejimo, temveč tudi da izpostavimo člane, ki so v pretekli sezoni najbolj izstopali. Podelimo priznanja Štilček,« pove Kozinčeva.  »S priznanji spodbudimo mlade nadobudne člane, saj njihovo delo ne ostane neopaženo.«

Premiera in ponovitev!

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje svoj dom do zadnjega kotička napolni kar dvakrat. Dvorana poleg tega da poka po šivih, poka tudi od smeha. Pridružite se jim tudi letos v petek, 22.1., ali teden dni kasneje v Domu Svobode!

Foto: Lovro Rozina

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...