16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2Trboveljski karateisti z osmimi ekipami v Ljutomeru, Almin zastopal klub v Egiptu

Trboveljski karateisti z osmimi ekipami v Ljutomeru, Almin zastopal klub v Egiptu

V nedeljo, 12. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije ter Pokalno tekmovanje v parakarateju. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič. V parakarateju je tekmoval Branko Glavač, ki je s svojim nastopom najbolj prepričal sodnike ter tako postal zmagovalec 2. Pokalne tekme v parakarateju.

Med ekipami so najprej nastopili kataši. Dvema se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder, mlajše kadetinje v sestavi Lara Dolanc, Lučka Jazbec in Emma Kastelic so osvojile drugo mesto, tretji so bili mlajši kadeti Klemen Bizjak, Borče Georgiev in Lan Vozel.

Kadeti so, tako kot lani, pometli z vso konkurenco, in osvojili 1. mesto

V športnih borbah so kadeti v postavi Ažbe Gorjup, Tilen Grivec, Aljaž Hvala in Bor Žibret, izposojen tekmovalec iz KK Ljubljana, premagali vse svoje nasprotnike ter tako obranili lansko državno ekipno lovoriko. Za bronasto medaljo so poskrbeli mladinci v postavi Kenan Isakovič, Jure Krajnc, Mark Robek in Denis Šehič.

Za zaključek uspešnega ekipnega državnega prvenstva so poskrbel mlajši člani, Timotej Korpar Žveglič ter Marko in Uroš Markuljevič, in člani Marko in Uroš Markuljevič, Ajdin Mujkanovič  in Jan Brezočnik – KK Lovrenc na Pohorju, ki so oboji osvojili srebrno medaljo.

Almin edini tekmovalec iz Slovenije nastopil v Egiptu

Almin Salkić v Kairu, Egipt

Od petka do nedelje je v Kairu potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«, kjer se je pomerilo 878 članov in članic iz 70 držav sveta. Kot edini tekmovalec iz Slovenije je v Egiptu nastopil Almin Salkić. V katah je osvojil 57. mesto med 98 nastopajočimi. “Almin se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, na kar smo v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni in veseli,” je v sporočilu za javnost še dodal tajnik kluba Jernej Simerl.

REZULTATI:

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO:

KATE EKIPNO:

  • Mlajše kadetinje – 2. mesto: DOLANC Lara, JAZBEC Lučka, KASTELIC Emma
  • Mlajši kadeti – 3. mesto: BIZJAK Klemen, GEORGIEV Borče, VOZEL Lan

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

  • Kadeti – 1. mesto: GORJUP Ažbe, GRIVEC Tilen, HVALA Aljaž in ŽIBRET Bor – KK Ljubljana
  • Mladinci – 3. mesto: ISAKOVIČ Kenan, KRAJNC Jure, ROBEK Mark in ŠEHIČ Denis
  • Ml. člani – 2. mesto: KORPAR ŽVEGLIČ Timotej, MARKULJEVIČ Marko in Uroš
  • Člani – 2. mesto: MARKULJEVIČ Marko in Uroš, MUJKANOVIČ Ajdin in BREZOČNIK Jan – KK Lovrenc na Pohorju

 

POKALNO TEKMOVANJE V PARAKARATEJU

Kate nad 16 let:

1. mesto: GLAVAČ Branko

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X