7.6 C
Trbovlje
sreda, 5. maja 2021
ZON.siZasavskoTrboveljčani z Driterjem na Portugalsko

Trboveljčani z Driterjem na Portugalsko

Projekt Včeraj, danes, jutri združuje mlade dveh mest, dveh držav. Mladi Trboveljčani in Portugalci iz kraja Amarante v projektu spoznavajo kulturno dediščino obeh držav in tako prispevajo k višanju pripadnosti skupnosti v kateri živimo.

Za dosego namena so obudili staro prevozno sredstvo, s katerim so se v preteklosti igrali naši predniki in ki odraža takratno življenje v naših lokalnih skupnostih. V Trbovljah je ta rekvizit Driter, neke vrste doma narejen tricikel, v Amaranteju pa so se v preteklosti mladi in otroci zabavali z vozilom, ki v nekaterih delih spominja na današnje rolke.

Projekt poteka tako, da z delovanjem na lokalni ravni krepijo zavedanje naših lokalnih korenin, se zavedajo preteklosti in tudi bolje razumejo sedanjost.

Poleg omenjenih pa projekt prinaša še eno, pomembno dimenzijo – medgeneracijsko sodelovanje. V projekt so namreč vključeni tudi starejši ljudje, ki so v svojem otroštvu oz. mladosti pri igri uporabljali že prej omenjeni rekvizit in tako mlajši generaciji s svojimi izkušnjami pomagajo razumeti takratni čas, način življenja, igre …

Projekt Včeraj, danes, jutri je zaživel s pomočjo zasebnega zavoda Razvojna liga. Zasnovan projekt so tudi uspešno prijavili na razpis programa Mladi v akciji, transnacionalne skupinske pobude.

V mesecu aprilu pa bo zaključno srečanje, kjer bodo predstavili oba rekvizita in potek projekta.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...