13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoTrboveljčani 'v copatah' do storitev

Trboveljčani ‘v copatah’ do storitev

Bo Celostna prometna strategija, ki jo za občino Trbovlje izdeluje podjetje Locus, le še ena mrtva črka na papirju, ki bo končala v predalu, je skrbelo udeležence včerajšnje prve javne razprave.

“Smo v kotlini, središča mesta ni, ni mest druženja, socializacije. Več tisoč ljudi se vsako jutro vozi na delo in vrača zvečer; Trboveljčani smo obsojeni, da smo sodobni nomadi. Postajamo slovenska Florida, saj je v mestu vse več starostnikov, mladi pa se izseljujejo. Postati moramo prebivalcem prijazno mesto,” je na javni predstavitvi dejal Zoran Poznič, direktor Delavskega doma Trbovlje, ki ga je zanimalo, kako bodo načrte in ideje o ureditvi prometa v Trbovljah z novo prometno strategijo prenesli v realnost.

Za premike v glavah, proti radikalnim spremembam

Celostna prometna strategija občine Trbovlje, zdaj v fazi zbiranja podatkov in analize stanja, bo končana aprila prihodnje leto. Sledijo priprava scenarijev, postavitev vizije, strateških ciljev in akcijskega načrta. Strategija bo podlaga za ukrepe in črpanje državnih in evropskih sredstev, njen ključni cilj pa je dvig kvalitete bivanja, kar naj bi dosegli tudi s premiki v glavah in ne s hitrimi, radikalnimi spremembami, sta v imenu pripravljalcev strategije povedala direktor podjetja Locus Leon Kobetič in Darja Šemrov iz Prometnotehniškega inštituta Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Kobetič je poudaril, da so Trbovlje 9 največje mesto v Sloveniji; kljub razmeroma slabemu demografskemu indeksu imajo občani do vseh pomembnih storitev, kot so šole, zdravstveni dom, bolnišnica,… dostop tako rekoč ‘v copatah’.

celostna prometna strategija trbovlje razprava1Po besedah trboveljske županje Jasne Gabrič se je potrebno stvari lotiti sistematično, kajti “če premaknemo kamenček na eni strani, so posledice tudi na drugi strani. Probleme, ki jih zaznamo, sproti rešujemo. Ni jih malo, vseh ni mogoče rešiti jutri, a ne nameravamo odnehati, potrebno je vztrajati in se stvari lotevati z optimizmom.”

Upoštevali pobude in potrebe občanov

Pri pripravi strategije pripravljalci sodelujejo z okoli 30 ključnimi deležniki, kot so šole, vrtci, bolnišnica, gasilci, policija, lokalna podjetja…, upoštevali bodo pobude in potrebe vseh občanov, zato pozivajo k sodelovanju v anketi, ki bo v kratkem objavljena na spletni strani občine. Predloge bodo zbirali sproti, spletna stran projekta bo kmalu dostopna, zagotovili bodo sledljivost in dostopnost do vseh gradiv v postopku nastajanja strategije. Pripravo strategije bodo predstavili tudi na naslednjih 3 javnih razpravah, to je  septembra, oktobra in decembra.

celostna prometna strategija trbovlje razprava2

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...