-- OGLAŠEVANJE --

Težko se je bilo odločiti, a takšna priložnost se pojavi le enkrat

-- OGLAŠEVANJE --

Rok Koprivc je še ne 30-letni Trboveljčan, ki se je pred več kot desetimi leti odločil, da se želi vključiti med aktivne občane in narediti kaj več za mesto, v katerem tako rad živi. Takrat se je pridružil mlademu forumu in se povezal s stranko tudi na nacionalnem nivoju. »Nisem iskal prav strankarskega povezovanja, so mi pa vsekakor vrednote SD-ja še danes blizu in odločitev je bila pravilna.« Po zaključeni gimnaziji se je trboveljski podžupan vpisal na logistiko, nato pa zaključil še management. Pred prihodom na občino je delal v podjetju Dukart kot vodja proizvodnje in pomočnik tehničnega direktorja in odločitev za spremembo je bila zelo težka, nam zaupa.

Odločitev za karierno spremembo je bila težka

»Bil sem del mlade in perspektivne ekipe, ki si je zastavila kar nekaj ciljev in tudi zelo lepo smo jih uresničevali,« malce nostalgično pove Rok Koprivc glede delovnega mesta, ki ga je zapustil za odhod na Občino. »Pretehtalo je dejstvo, da se takšna priložnost, kjer lahko res veliko narediš za svoje mesto, pojavi le enkrat v življenju.« Koprivc pove, da nihče od nove občinske ekipe ne potrebuje službe, vsi so tukaj, ker želijo v svojem mestu nekaj več. »Verjamem, da se bomo čez štiri leta soočili s tem, kaj nam je uspelo in potegnili črto, ali je bilo dovolj, da gremo naprej.«

Nekdanji športnik želi več tudi medsosedskega sodelovanja

Mladega trboveljskega podžupana najbolj poznajo v športnih krogih saj je bil že od malih nog aktiven predvsem v rokometnem klubu in kasneje v društvu Rudar. Želi si, da bi klubi uspešno delali, prihodnost tako športnih kot tudi drugih tovrstnih združenj pa vidi v medsosedskem povezovanju. Tako za primerjavo izpostavi prav rokomet, kjer del trboveljskih igralcev trenira na Dolu pri Hrastniku.

Župan Zoran Poznič je profesionalnemu podžupanu namenil predvsem tri področja – gospodarstvo, infrastrukturo in energetiko. »To so kritične točke predvsem v teh časih,« poudari Koprivc, ki si želi ustvariti okolje primerno za gospodarstvenike, saj se s težkim srcem spomni, kaj so v gospodarskem smislu nekoč predstavljale Trbovlje. »Če bodo prišla podjetja, bodo prišli tudi zaposleni, bodo živela tudi društva, šport in družbeno življenje,« je prepričan podžupan, ki stremi k ustvarjanju ugodne gospodarske klime. Nikakor pa ne gre pozabiti še stanovanj, doda.

Jesen bo čas za gospodarske obiske

Veliko napora trenutno vlagajo v realizacijo Mesta akrobatov, kljub temu pa je pomembno vedeti, da so v Trbovljah še druga podjetja, manjši podjetniki, obrtniki. V jesenskem času bi le te rad podžupan tudi bolje spoznal in skupaj z njimi pripravil podlago za razpise, ki bodo v Zasavju iz naslova pravičnega prehoda. Pa tudi na to, da na Lakonci ni le prostora za akrobate, tam sta še dva platoja, kjer se bodo lahko gradile hiše, HSE pa ima odprt tudi razpis za nekdanjo deponijo.

Eden od strateških načrtov zajema tudi prenovo Njive. S večinskim lastnikom družbo Spekter so ta teden podpisali dogovor, ki bo izhodišče za začetek del na elitni lokaciji v središču mesta. Stanovanja, hotel, družabno središče in še mnogo drugih idej stoji prav v ideji prenove Njive, ki jo je sedanji župan razvijal že pred desetletjem.

Mesto mora postati čim bolj samooskrbno

Na točki energetike se v Trbovljah, po besedah Koprivca, išče druge vire. Trenutno najbolj realna ideja gre v smeri biomase s soproizvodnjo električne energije, »če pa bi sami delali še sekance« bi to lahko bil način, da Trbovlje postanejo vsaj delno samooskrbne. Že se išče lokacije, kamor bi lahko postavili peč ali kotel, a tovrstni projekti ne gredo iz danes na jutri. V najbližji prihodnosti bodo realizirane sončne elektrarne na objektih javnih zavodov. Kot najbolj verjetni in prvi bodo deležni fotovoltaike delavski dom, dvorana Polaj in šola ter glasbena šola skupaj z osnovno šolo.

Gabričeva predala posle, ob Pozniču še podžupanja in podžupan

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --