25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoTet ne sme v stečaj, šteti dnevi HSE?

Tet ne sme v stečaj, šteti dnevi HSE?

Včerajšnji delovni posvet je bil namenjen iskanju rešitev težkih razmer v Termoelektrarni Trbovlje, je dejal predsednik vlade, ki je prepričan, da lahko naredijo nekaj zelo pozitivnih korakov.

Izkupiček večurnega posveta delovna skupina

Pričakovati je bilo kratkoročne rešitve, kot je delovna skupina. Koordinator le te bo, kot smo že poročali, poslanec SMC Marjan Dolinšek, sestavljena pa bo iz šestih ali sedmih članov. Dolinšek je pojasnil, da bodo še v tem tednu določili planogram in se dogovorili, kako narediti prve korake. V skupini bodo predstavniki ministrstva za infrastrukturo, gospodarskega ministrstva, državna sekretarja iz kabineta premierja in predstavnica Punkta Tadeja Bučar. 'Ponudili so se tudi nekateri direktorji, ki so pripravljeni medse sprejeti določene delavce,' je pojasnil Dolinšek in dodal, da praznih obljub ne želi dajati in bo več povedal, ko bodo tudi kaj konkretnega naredili.

Od skupine prvi mož SMC Miro Cerar pričakuje veliko: 'Vse udeležence posveta bo povezala v iskanju pozitivnih rešitev in s tem pripomogla k reševanju brezposelnosti, povečanju števila delovnih mest in dvigu konkurenčnosti, k ohranjevanju energetike v regiji in umeščanju turizma ter izboljšanju stanja in okoljske problematike in nasploh k učinkovitejši izrabi prostora ter reševanju socialnih problemov.'

Han razočaran, da so odšli brez obvezujočih sklepov

Poslanec Matjaž Han, ki je pričel s pobudami za prihod premierja v Zasavje, je pojasnil, da so včeraj odprli veliko tem, vendar pa je izrazil razočaranje, da niso sprejeli obvezujočih sklepov.

Han želi namreč, da se vlada in HSE zavežeta, da Tet nikakor ne bo šel v stečaj in, da se v likvidaciji najde največ delovnih mest. In drugo, kar je pravzaprav predlagal že direktor Elesa, da se preuči, kako se lahko koncesija iz HSE podeli na Srednjesavske elektrarne (SRESA), da lahko Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS) nato kupi del koncesije in se stvari začnejo premikati.

So dnevi elektrarniškega holdinga šteti?

Slišati je bilo namreč celo, da je HSE le slepo črevo, ki ga v kratkem niti več ne bo. Kar bi lahko potrjevalo tudi dejstvo, da vlada generalnega direktorja HSE Blaža Košoroka, kljub temu, da je v vlogi lastnika Tet in je bil na tiskovni konferenci med publiko prisoten, ni povabila za mizo k vladni ekipi,predstavnikom termoelekrarne in občine, ki so poročali novinarjem.  

Prvi, ki je zapustil potapljajočo ladjo TET, je predsednik sindikata.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X