-- OGLAŠEVANJE --

Termit v Zagorju naslednje leto?

-- OGLAŠEVANJE --

Tako s strani Občine Zagorje, kot s strani podjetja Termit iz Moravč interes za postavitev 2500 kvadratnih metrov velike hale, je.

Odločitev znana v kratkem

Direktor Termita Anton Serianz je na obisku v Zagorju povedal, čeprav je prvi korak izpolnjen, najtežji del še čaka. To bo postavitev finančne konstrukcije, pri kateri si želijo tudi pomoč države.

V Zagorju bi Termit vozil surovino, iz katere bi delali odlitke. V takšni enoti se pričakuje okoli 60 delovnih mest, kar pa ne pomeni, da bi potrebovali tudi toliko novih delavcev. Del usposobljenega kadra bodo vsekakor pripeljali iz Moravč, je zagotovil direktor in še dodal, da prav v zadnjem letu intenzivno zaposlujejo.

Švagan na lov za investitorji

Da bi našel investitorja je Matjaž Švagan obrnil kar nekaj telefonskih številk: “Ne poznam župana v Sloveniji, ki bi toliko investitorjev pozval, kot sem jih jaz”. Zato nad načrti Termita ni bil nikakor presenečen, uresničuje se Švaganov načrt, pravi prvi Zagorjan, ki ima v rokavu še kakšnega aduta.

Če bo Termit začel z delom v Zagorju bodo potrebovali vse vrste profilov, pravijo Moravčani. Lokacijo sta Serianz in Švagan našla v Selu pri Zagorju v obrtno-industrijski coni, ki jo bodo, če bo Termit uresničil plane, skoraj zapolnili. Prav zaradi tega je na zadnji občinski seji, svetnik Slavko Jelševar že predlagal povečanje obrtne cone. Razmišljanja v tej smeri podpira tudi Švagan.

Investicija težka 3 milijone evrov

Odločitev o 3-milijonski investiciji v Zagorju bo morda znana že v mesecu dni, je optimistično napovedal direktor Termita, ki upa, da bo roko ponudila tudi država. “Mi imamo ekipe uigrane, saj smo eno takšno investicijo ravno zaključili,” direktor še pojasni, zakaj bi lahko posli stekli hitro.

Termit z odlagališčem škodi okolju?

Ob prvih informacijah o prihodu moravškega Termita v Zasavje, pa so se že oglasili zasavski ekologi in nas opozorili na lokalno iniciativo iz Moravč, ki opozarja na škodljive posledice odlaganja odpadkov na moravški Drtiji. V Termitu zagotavljajo, da ne gre za nič spornega, vsa dovoljenja imajo. Ko smo hoteli preveriti tudi drugo stran in se obrnili na Facebook stran “Nelegalno odlagališče Moravče Drtija” so se po nekaj dneh sicer odzvali, a do posameznikov, ki opozarjajo na onesnaževanje nismo prišli.

In kaj na to pravi zagorski župan? Zagotavlja, da je vedno bil in vedno bo na strani civilne iniciative, a v zgodbo Moravč se ne petlja, “prav je, da se upošteva zakonodaja, to pa nima nobene povezave z investicijo, ki bo v Zagorju, kjer ne bo nikakršnega odlagališča /…/ Če bi investicijo zavrnil, zaradi iniciative, bi bilo res nesmiselno”.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --