-- OGLAŠEVANJE --

”Teden derbijev” v košarkarski rekreativni ligi

-- OGLAŠEVANJE --

V sedmem igralnem tednu košarkarske rekreativne lige Zasavje sta se na parketu O​​snovne šole Trbovlje odigrala dva zelo zanimiva derbija. Obe tekmi sta izpolnili pričakovanja gledalcev in opravičili naziv “teden derbijev”.

Ob 19. uri so se v večnem derbiju pomerili Barbari – Mair in Oskar Trbovlje, v katerem so boljši konec iztržili Hrastničani, ob 20.30 pa je sledil Laški derbi med Šajspoh rangersi in Tiferji, ki je bil v prid Tiferjev odločen v zadnjih sekundah tekme.

 Barbari-Mair : Oskar Trbovlje :  76 : 71

Strelci:

Barbari-Mair:  Berčon 15, Tušek 14 (1×3), Kumberger 11 (2×3), Cestnik 9 (2×3), Deželak Robi 9 (1×3), Kellner Ž. 8 (2×3), Tilinger J. 5 (1×3), Golotič 3, Kellner T. 2, Tilinger G., Hasanović

Oskar Trbovlje: Božjak 18 (3×3), Perko 13 (2×3), Hutar 13 (3×3), Potrpin 11 (2×3), Guzej 6 (1×3), Tominšek 4 (1×3), Grešak 4, Hribšek 2

Tekma med Barbari in Oskarjem velja za “večni derbi” košarkarske rekreativne lige Zasavje, saj rivalstvo sega že v prvo sezono tekmovanja.

Tekmo so bolje začeli Barbari, ki so prvo četrtino dobili za deset točk. Oskarji so se jim s serijo trojk v drugi četrini približali in na polčas odšli s tremi točkami zaostanka. Po seriji trojk obeh ekip v tretji četrtini (Barbari-Mair 5x, Oskar 4x), se razlika na semaforju ni spremenila. V sredini zadnje četrtine so Oskarji s trojko Jureta Potrpina na kratko povedli, a je bil na drugi strani pod košem preveč razpoložen Boštjan Berčon, ki je z dobrim skokom in izvrstno obrambo svoji ekipi priboril sladko zmago nad aktualnimi prvaki.

Tiferji : Šajspoh Rangers :  68 : 66

 Strelci:

Tiferji: Bajramlić 22 (1×3), Zagorc 18 (1×3), Požun 7 (1×3), Skok 7 (1×3), Zdolšek 5 (1×3), Vrščaj J. 4, Pipan 3 (1×3), Teržan 2

Šajspoh rangers: Korošec 17 (1×3), Virant 14 (1×3), Golob R. 9 (1×3), Golob M. 8, Muzelj 8, Smiljič 7, Lapornik 3 (1×3), Pristovnik, Perak, Lukič

Tudi v drugem derbiju večera, je bilo že pred tekmo čutiti tekmovalno vzdušje med Laščani. Obe ekipi sta dosedaj pokazali zelo dobro igro, saj so pred sezono oboji posegli po okrepitvah, ki so se dokazale za dober “nakup”.

Vloga favoritov je pripadala Rangersom, kar so tudi pokazali v prvi četrini, ki so jo dobili za osem točk. Tiferji se nikakor niso predali in s serijo trojk v drugi četrtini zaostanek ob polčasu zmanjšali le na točko. Šajspohi so v tretji četrtini malce “zaspali”, kar je izkoristil Žan Skok, ki je s sedmimi zaporednimi točkami Tiferje popeljal do treh točk prednosti pred zadnjo četrtino. Ob koncu tekme so Šajspohi zopet zbrali svoje vrste in ob dobri igro Davida Viranta tekmo pripeljali v izzenačeno končnico.

Dobri dve minuti pred koncem tekme, je Rangerse v vodstvo z metom za tri točke popeljal Rok Golob, a mu je s trojko že naslednjem napadu vrnil izkušeni Žiga Zagorc.

Ob rezultatu 66:66 je na semaforju kazalo še dobrih osem sekund do konca rednega dela. Tiferji so žogo izvajali iz strani in s šolsko akcijo in lepim utekanjem ter polaganjem Boruta Požuna prišli do dveh točk prednosti. Po minuti odmora je sledil še kratek napad Šajspohov, vendar so Tiferji uspeli obraniti prednost in tako premagali mestnega rivala.

Naslednji teden si bomo ob 19. uri ogledali tekmo med Knapi in Litusom, ob 20.30 pa se bodo Zlatorogi pomerili z vročimi Barbari-Mair. Vabljeni na tribuno OŠ Trbovlje, v četrtek 24.01.2019 od 19. ure naprej.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --