-- OGLAŠEVANJE --

STPŠ – Več kot le šola. Vas zanima zakaj?

To niso klasični srednješolski programi, opisuje nove programe organizatorka izobraževanja odraslih Danila Jan, saj si udeleženci lahko v nekaj srečanjih pridobijo temeljne in poklicne kompetence.

-- OGLAŠEVANJE --
Koordinatorka Danila Jan.

Tečaji so brezplačni za zaposlene starejše od 45 let, ki imajo nižjo formalno izobrazbo. Izjemoma bodo sprejeli tudi tiste, ki ne izpolnjujejo vseh pogojev. Odprti tudi brezplačni programi za brezposelne in v zadnjem obdobju najbolj zaželeni 3-dnevni certificirani programi za mentorje dijakom in študentom.

 

 

“Usposabljanje se mi je zdelo zanimivo in poučno. Najbolj so bile zanimive teme, ki smo jih lahko povezali z resničnim življenjem in stvari razjasnili na realnih primerih. Menim, da je program prispeval k mojemu profesionalnemu razvoju.” (udeleženec mentoriranja za dijake in študente Matic Kreže, ETI d.d.)

Še je čas: Prvi programi že v septembru

Že v septembru bodo začeli z  nadaljevalnim tečajem Nemščine, nekaj mest je še prostih, izvemo. V tem trenutku zbirajo prijave še za izjemno priljubljen 20-urni tečaj Excela. Njihovi programi so še toliko bolj uporabni, ker “učijo to, kar udeležence zanima in kar potrebujejo,” zagotovi Janova.

Udeleženci lanskega tečaja nemščine.

Uporaba pametnih naprav vsak dan

Poleg že omenjenih na Srednji tehniški in poklicni šoli v Trbovljah zaposlenim ponujajo brezplačno učenje računalništva in digitalnih znanj za vsakdanjo rabo. Oba tečaja sta 50-urna, prvi je usmerjen v uporabo okolja Windows, oblikovanje in urejanje besedil, tiskanje, preglednice, PowerPoint, elektronsko pošto in podobno. Medtem ko se pri drugem tečajniki spoznajo z vsakdanjimi digitalnimi znanji. Kako prenašati fotografije iz ene naprave na drugo, jih obdelati in objaviti, uporaba raznih aplikacij, delo v spletni banki in vse, kar uporabljamo v vsakdanjem življenju.

Predavatelj Miha Simončič.

Predavatelji se vedno prilagodijo skupini. “Slušatelji so imeli različno predznanje, toda ker je bila skupina majhna, smo se lahko prilagodili vsakemu, tudi zato, ker je pri nekaterih temah sodelovalo več predavateljev,” pojasnjuje predavatelj Miha Simončič. 

In enako velja tudi za učenje jezikov. Trboveljčani bodo odprli mesta za učenje prvih korakov angleščine in nemščine ter za spoznavanje praktične uporabe jezika. Toliko, da vas jezikovna bariera nikoli ne pusti žejnega in lačnega.

Dodatna znanja za brezposelne

Tudi brezposelni najdejo svoje mesto za učenje v kakovostnih programih, ki jih ponuja trboveljska srednja šola. Ključavničar, CNC operater, izdelovalec spletnih strani in še mnogi drugi so le eni izmed programov, ki  jih brezposelnim ponuja šola v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje, vsi programi pa sprejemajo tudi samoplačnike ali podjetje, ki želijo bolj usposobljen kader.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --